Šī ir oriģināla un vienkārši pagatavojama recepte, ko dēvēju par kartupeļu “picu” pannā. Tās pagatavošana ir pavisam viegla, un pildījumu var izvēlēties pēc savas gaumes – gan dārzeņus, gan gaļu.
Ja vēlaties, pamatnei papildus kartupeļiem un olām var pievienot ēdamkaroti skābā krējuma un nedaudz miltu. Es piedāvāju visvienkāršāko versiju, izmantojot sastāvdaļas, kas parasti jau ir mājās. Cepot rīvētus kartupeļus, tie iegūst zeltainu, kraukšķīgu garoziņu, kas lieliski kontrastē ar mīksto un maigo vidu. Šī tekstūru kombinācija padara ēdienu īpaši baudāmu.
Lasi arī: Kāpēc patiesībā japāņi mazgājas vakarā – noskaidroju iemeslu un arī pats pieņēmu šo paradumu
Cepšanas procesā kartupeļi sāk karamelizēties, izceļot to dabisko saldumu un piešķirot bagātīgu un intensīvu garšu. Šis process arī rada umami garšu, kas cilvēkiem ir īpaši patīkama.
Rīvēti kartupeļi ir ļoti pielāgojami un labi sader ar dažādiem garšvielām un piedevām – no sāls, pipariem un ķiplokiem līdz pat dažādiem zaļumiem, sieram vai speķim. Tas nozīmē, ka tos var viegli pielāgot dažādām gaumēm un ēdienreizēm.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai
Kartupeļus nomizojam, jau nomizoto kartupeļu kopējais svars ir aptuveni 500 g, pamatne aptuveni 1,5 cm bieza, kartupeļu daudzumu pēc vēlēšanās var samazināt.
Kartupeļus sarīvējam uz rupjās rīves, es nespiežu šķidrumu, uzreiz pievienoju sāli pēc garšas, un pēc vēlēšanās pievienoju iecienītākās garšvielas.
Pievienojiet 2 olas un labi samaisiet.
Tad seko interesantākasi un smalkākais solis, ko vajag izpildīt ļoti precīzi
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Pannā uzkarsējiet nedaudz augu eļļas, izmantojiet pannu kā pamatni. Sarīvētos kartupeļus lieku pannā.
Uzmanīgi izlīdzinu, veidojot vienmērīgu pamatni, cep uz mazas uguns, man ir režīms (2 no 12) zem slēgta vāka 10 minūtes. Apakšdaļai jābūt brūnai. Tas ir ļoti būtiski, lai kartupeļi apcepti līdz brūnumam, citādi garša nebūs ne tuvu tik laba!
Pagrieziet to otrādi, man šķiet vieglāk izmantot šķīvi.
Kā mērci kartupeļu plātsmaizei burtiski “pa pilienam” pievienoju tomātu mērci un majonēzi un smērēju ar silikona otiņu.
Virsū uzber smalki sarīvētu desu un sieru pēc garšas.
Pievienoju tomātu un papriku.
Garšvielas ir kaltēts baziliks un zaļie sīpoli.
Pārklāj ar vāku un vāra, līdz gatavs, apmēram 10-13 minūtes, bet tas ir atkarīgs no kartupeļu kārtas un kartupeļu veida.
Tas izrādās ļoti garšīgs, ja vēlas desu, receptē var izlaist.
Pagatavojiet to, izmēģiniet to, un, ja gatavojat arī šādi, es priecāšos.
Sastāvdaļas:
Kartupeļi 5-6 gab. (ar to pietiek pannai ar diametru 26 cm.)
Olas 2 gab.
Sāls (pēc garšas)
Pildījums (pēc jūsu gaumes)
Labu apetīti!