Sarīvēju kartupeļus un saliku pannā. Es negaidīju šādu rezultātu (tas ir ĻOTI garšīgi)

Man, tāpat kā daudzām citām mājsaimniecēm, patīk vienkāršas, budžetam draudzīgas receptes, kas ietaupa gan laiku, gan pūles.

Un, protams, pats svarīgākais ir tas, lai ēdiens būtu garšīgs un ģimene būtu paēdusi un apmierināta!

Tūlīt jums parādīšu vienu no tām receptēm, pie kuras atgriežos atkal un atkal.

Lasi arī:  Lilijas pēc ziedēšanas – obligāti: 3 procedūras, lai nākamgad tās ziedētu vēl krāšņāk, spilgtāk un ilgāk

Kaut kas līdzīgs lielai kartupeļu pankūkai, tikai vieglāk un ātrāk pagatavot!

Produkti:

– kartupeļi – 3 gab (lieli)
– olas – 2 gab
– sāls, pipari pēc garšas
– siers – 50 g
– augu eļļa – 3 ēdamk.
– zaļumi pasniegšanai (pēc izvēles)

Kā redzat, ēdiena sastāvs ir visvienkāršākais, bet ir vairāki triki un lietas, kas jāievēro, lai viss sanāktu lieliski.

 

Ēdienu gatavošana 

Ēdienu gatavošanā nav nekā sarežģīta! Ņemam kartupeļus, protams, nomizojam. Daudzums faktiski var atšķirties atkarībā no kartupeļu lieluma. Es parasti izmantoju 3 lielus kartupeļus.

Kartupeļus sarīvēju uz rupjās rīves (var izmantot smalko rīvi), un noteikti noskaloju ar aukstu ūdeni, līdz ūdens kļūst dzidrs! Tas tiek darīts, lai noņemtu lieko cieti, kā rezultātā kartupeļi nekļūs tumši.

Pēc tam noteciniet ūdeni un izspiediet kartupeļus; mums šeit nevajag lieko mitrumu! Pievieno sāli un piparus pēc garšas (es izmantoju apmēram 1/2 tējkarotes sāls un 1/3 tējkarotes svaigi maltu piparu), un olas. Visu labi samaisa!

Kā redzat, sastāvs ir ļoti līdzīgs kartupeļu pankūkām, taču tajā nav sīpolu. Lai gan jūs varat pievienot sīpolus, tas viss ir atkarīgs no tā, kā jūs un jūsu mīļie to uztverat (un vai jums ir pāris minūtes, lai to sagatavotu). Pievienoju arī rīvētu sieru, var iztikt arī bez tā, bet ar to sanāk garšīgāk, sātīgāk un, pateicoties sieram un olām.

Atliek visu pārlikt uz pannas, kas jau iepriekš uzkarsēta ar augu eļļu. Izklājiet vienmērīgā slānī, kā parādīts zemāk esošajā fotoattēlā:

 

 

Cep ar aizvērtu vāku uz vidējas uguns. Tiklīdz tas ir apbrūnējis no vienas puses, izmantojiet vāku, lai apgrieztu to uz otru pusi.

Šajā posmā var ieslēgt fantāziju un papildināt ēdienu, pagatavojot kaut ko līdzīgu picai, ieziest ar mērci un izkārtot sev vēlamos produktus – desu vai desiņas, tomātus vai marinētus gurķus, sēnes utt. Bet man jau ļoti garšo, tāpēc turpinu cept zem vāka, līdz mūsu lielā kartupeļu pankūka ir apbrūnējusi no otrās puses.

Kad tas ir brūns, es to pārlieku uz šķīvja. Ja pannai ir nepiedegošs pārklājums, tad lāpstiņu nevajadzēs, vienkārši izvelciet to uz šķīvja un viss!

Ja vēlas, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedz!

Var ar skābo krējumu, vai arī bez tā! Tas ir ļoti garšīgs un viegli pagatavojams!

Leave a Comment