Sarkano kāpostu un granātābolu salāti – oriģinālā recepte

Sarkano kāpostu un granātābolu salāti pārsteidz ne tikai ar savu košo izskatu, bet arī ar garšu harmoniju – kāpostu kraukšķīgā tekstūra, sulīgās granātābolu sēklas, aromātiskie zaļumi un mērce rada īstu garšas baudījumu.

Šie salāti ir lielisks piemērs tam, cik vienkārši, bet izdomas bagāti var izveidot kulinārijas šedevru, un recepte pieder kulinārijas blogerei Melizai Bergai, kura šajā ēdienā ir apvienojusi Vidusjūras un Tuvo Austrumu motīvus.

Viens no galvenajiem noslēpumiem ir ļoti smalki sasmalcināt sastāvdaļas. Svarīgi visu sagriezt mazāku (izņemot, protams, granātābolu sēklas), jo tā katrā gabalā var panākt perfektu garšu kombināciju. Šie salāti labi uzglabājas ledusskapī, un nākamajā dienā tie kļūst vēl garšīgāki, jo dārzeņiem un zaļumiem ir laiks uzsūkt aromātisko mērci.

Sastāvdaļas salātiem

Sarkanie kāposti – 250 g

Gurķi (bez sēklām) – 1

Liels sarkanais pipars – 1

Sīpolloks – 2

Svaigs koriandrs – 50 g

Granātābolu sēklas – 200 g

Sastāvdaļas mērcei

Olīveļļa – 3 ēdamkarotes

Svaiga apelsīnu sula – 2 ēdamkarotes

Baltvīna etiķis – 1 ēdamkarote

Žāvētas piparmētras – 2 tējkarotes

Medus – 1 tējkarote

Granātābolu melase – 2 ēdamkarotes

Sāls pēc garšas

Salātu pagatavošana

Sagrieziet kāpostus, gurķi, piparu, sīpollokus un koriandru pēc iespējas smalkāk. Tas ne tikai padarīs salātus skaistākus, bet arī palīdzēs katrai sastāvdaļai pilnībā atklāt savu garšu. Lielā bļodā apvienojiet sasmalcinātus dārzeņus un granātābolu sēklas.

Atsevišķā bļodā rūpīgi sajauc olīveļļu, apelsīnu sulu, etiķi, piparmētru, medu, granātābolu melasi un sāli. Labi sakratiet vai saputojiet līdz gludai un viendabīgai konsistencei.

Pārlejiet mērci pār dārzeņiem un viegli samaisiet. Salāti ir gatavi pasniegšanai, bet, 1-2 stundas ieliekot ledusskapī, garša kļūs vēl dziļāka. Savukārtm, ja pagatavosiet salātu jau iepriekšējā vakarā un pa nakti tos turēsiet ledusskapī, tad iegūsiet vispilnīgāko garšu.