Sarkans plankums olā: ko tas nozīmē un vai ola ir droša ēšanai

Kāda ir sarkana plankuma nozīme svaigā olā? Vai to var ēst? Par olām ir plaša informācija; tās tiek nosodītas par holesterīna līmeņa paaugstināšanu, bet vienlaikus ir pierādīts, ka tās satur daudz labvēlīgu vielu.

Noteikti skaidrs ir tas, ka pilnīga atteikšanās no olām nav ieteicama. Tieši svētku laikā olas tiek izmantotas visai plaši.

Kad olas pārlaužat, piemēram, mīklas pagatavošanai, dzeltenumā var parādīties sarkani vai brūni plankumi. Daži cilvēki šādas olas turpina lietot, bet citi tās izmet. Ko nozīmē sarkani plankumi dzeltenumos un vai tās ir ēdamas?

Ko nozīmē sarkans plankums neapstrādātā olā

Lielākā daļa cilvēku ir pamanījuši spilgtas krāsas plankumus dzeltenumā. Daži tos vienkārši ignorē, bet citi jūtas pretīgi, skatoties uz tiem. Izrādās, ka cilvēki, kas izmet olas ar sarkaniem plankumiem, bieži domā, ka tie ir neizšķīlušies vistas embriji.

Tas noved pie sliktākā iespējama lēmuma: vērtīgais produkts nonāk atkritumu tvertnē. Tomēr daži izvēlas citu pieeju — viņi no olām noņem plankumus, un tādējādi produkts nenonāk atkritumos. Ja jūs domājat, ka spilgtā krāsa dzeltenumā ir vistas embrijs, jūs maldāties. Ko tad tas patiesībā nozīmē?

Sarkans plankums jēlā olā nav vistas embrijs.

Sarkanais plankums neapstrādātā olā ir patiesībā asins recekļi, kas veidojas asinsvadu plīsumu rezultātā vistas olnīcās un olvados. Šie plankumi var parādīties neatkarīgi no olas apaugļošanas statusa. No kurienes rodas asinis vistā? Tas nenozīmē, ka putns ir slimīgs.

Biežākās kļūdas, kas bojā veļas mašīnu – padomi saimniecēm, lai tā nebūtu

Noteikts ģenētiskais faktors var parādīties dzīvnieka dzīves cikla sākumā vai beigās. Protams, sarkanie plankumi dzeltenumos var būt saistīti arī ar vitamīnu trūkumu vai vistas aknu sli***ām.

Tomēr to klātbūtne nenozīmē, ka olu nevar ēst; to var droši lietot uzturā.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment