Satelīta uzņēmumi parāda, cik radikāli pilsoņu karš ir izmainījis Sīriju

Kamēr prezidents, Bashar al-Assad, atteicās atdot savu statusu un vietu, uzsāka un turpināja cīņu ar pret valdības aktīvistiem un džihādistiem, tikmēr pati valsts ir kļuvusi ļoti nabadzīga un šķietami daļa ir atgriezusies aizvēsturisko laiku dzīves apstākļos.

Šokējošie attēli ar iznīcinātām pilsētām, gruvešu kaudzēm un sadragātām kultūras vērtībām, stāsta paši savu stāstu, cik briesmīga šī situācija ir kļuvusi. Ir grūti attēlot uz apjēgt, cik ļoti viena valsts spēj mainīties pāris gadu laikā. Kā viss, kas ir bijis sasniegts, tiek vienkārši un brutāli iznīcināts, neatstājot iespēju uz pilnvērtīgu dzīvi.

Divu satelītu uzņēmumi, kuri pieder ASV, tika publicēti, lai varētu labāk ilustrēt, cik dramatiska ir atšķirība, kāda bija Sīrija 2011. gada aprīlī un vēlāk 2015. gada aprīlī. It īpaši krasās atšķirības var redzēt Eifratas upes reģionā. Tas parāda, cik ļoti ir samazinājies to vietu skaits, kur cilvēki varēja izmantot elektrību.

satelīts

Tā pat, ļoti liels skaits Sīrijas iedzīvotāji ir devušies bēgļu gaitās vai zaudējuši savas mājas un uzturas Sīrijas patversmēs. Tiek lēsts, ka valsti ir pametuši aptuveni 4 miljoni, bet pašā Sīrijā bez mājām ir palikuši vizmas 7 miljoni. Valsts infrastruktūra ir radikāli bojāta vai iznīcināta.

 

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment