Sautēti kāposti kā ēdnīcā: veca pavāre iemācīja gatavot kāpostus

 

Mazie knifi

Ja vēlaties bagātīgāku garšu, pievienojiet nedaudz ābolu etiķa – tas saglabās garšas spilgtumu un mīkstinās kāpostus.
Sviests sautēšanas beigās piešķirs mīkstumu un maigumu.
Ja vēlaties, lai kāposti būtu vairāk karamelizēti, atstājiet tos pāris minūtes bez vāka – šķidrums iztvaikos, un tie viegli apcepsies.

Ar ko var pagatavot sautētus kāpostus

Padomju laiku kāposti tika gatavoti stingri pēc standarta, bet mājās var droši eksperimentēt:

— Ar desiņām — vienkārši sagriež un pievieno 5 minūtes pirms gatavības.

— Ar vistu — krūtiņu vai stilbiņus bez kaula sagriež nelielos gabaliņos un sautē kopā ar kāpostiem.

— Ar gaļu — vispirms apcep cūkgaļas vai liellopa gaļas gabaliņus, pēc tam sautē kopā ar kāpostiem.

— Ar sēnēm — vispirms apcep sēnes kopā ar sīpoliem, tad pievieno kāpostus.

Sastāvdaļas:

1 liels balto kāpostu galviņa;
2 sīpoli;
1 burkāns;
1 ēdamkarote miltu;
1 ēdamkarote cukura;
1 ēdamkarote etiķa (labāk 9%);
3 ēdamkarotes tomātu pastas;
1 glāze ūdens;
lauru lapa, melnie pipari, sāls;
augu eļļa cepšanai.

Lasi vēl: 1 ēdamkarote uz spaini ūdens jūlijā, un gurķi uzreiz «metīsies» ražošanā- svarīgs mēslojums jūlija otrajā pusē

Gatavos kāpostus var pasniegt kā atsevišķu ēdienu ar skābo krējumu vai izmantot kā piedevu kartupeļiem vai gaļai. Un, ja uzliksi uz rupjmaizes šķēles — sanāks ideāla uzkoda!