SEB plāno vienkāršot dzīvības apdrošināšanas biznesu Baltijā

Pēdējo gadu laikā, ņemot vērā klientu pieprasījumu, SEB grupas uzņēmumi ir uzrādījuši būtisku pieaugumu dzīvības apdrošināšanas un uzkrājumu veidošanas jomā visā Baltijā.

Arī klientu aptaujas un biznesa analīze uzrāda to, ka vajadzība pēc finanšu drošības un personīgo risku mazināšanas dažādos dzīves posmos ir būtiski palielinājusies. Tā kā dzīvības apdrošināšanas risinājumi ir viens no veidiem, kā šo finanšu drošību veidot, SEB dzīvības apdrošināšanas kompānijas Baltijas valstīs pirms gada izvirzīja ambīciju vēl vairāk fokusēties uz klientu vajadzībām atbilstošu risinājumu attīstīšanu un pakalpojumu pilnveidošanu. SEB vienlaikus saskata arī iespēju efektivizēt savu ikdienas darbību un procesus, līdz ar to ir pieņemts lēmums veikt SEB dzīvības apdrošināšanas kompāniju konsolidāciju Baltijas valstīs ar mērķi vienkāršot šīs biznesa jomas darbību.

Šobrīd SEB dzīvības apdrošināšanas kompānijas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā nodrošina plašu dzīvības apdrošināšanas un uzkrājumu pakalpojumu klāstu, uzrādot 27% tirgus daļu un 542 miljonus eiro aktīvus, kā arī apkalpojot vairāk nekā 198 tūkstošus klientu.

Šobrīd SEB grupai Baltijā ir trīs atsevišķas dzīvības apdrošināšanas kompānijas (SEB Elu-ja Pensionikindlustus Igaunijā, SEB Dzīvības apdrošināšana Latvijā un SEB Gyvybes draudimas Lietuvā), kā arī SEB Life&Pension Holding AB Rīgas filiāle, kas jau vairākus gadus ir atbildīga par dzīvības apdrošināšanas un pensiju uzkrājumu jomas pārraudzību visā Baltijā. Apvienošanas rezultātā tiks izveidots viens uzņēmums SEB Life and Pension Baltic SE (SE – Societas Europaea, Eiropas uzņēmums), konsolidējot visu dzīvības apdrošināšanas biznesu vienā uzņēmumā. Jaunā uzņēmuma galvenā mītnes valsts būs Latvija ar filiālēm Igaunijā un Lietuvā. Šīs apvienošanās procesa noslēgums plānots 2019. gada sākumā.

Šī gada 13. jūlijā SEB veic pirmās darbības, lai izpildītu priekšnoteikumus dzīvības apdrošināšanas kompāniju apvienošanai Baltijas valstīs, jo tiek iesniegts Apvienošanas līguma projekts Latvijas Uzņēmumu reģistrā, kā arī iesniegta informācija Finanšu un Kapitāla tirgus komisijai par plāniem atvērt filiāles Igaunijā un Lietuvā.

Bez tā, ka Latvijā tiek uzsākts reorganizācijas process jaunā apvienotā uzņēmuma izveidei, Lietuvā SEB Gyvybes draudimas jau iepriekš izziņoja juridiskā statusa maiņu no UAB uz AB, lai pēc tam varētu iekļauties apvienošanās procesā.

SEB Dzīvības apdrošināšanas vadītāja Kristīne Lomanovska: “Ņemot vērā demogrāfisko un ekonomisko situāciju, Baltijas valstīs eksistē ievērojama nepieciešamība pēc dzīvības apdrošināšanas un pensiju uzkrājumu risinājumiem. SEB grupai ir ilggadēja pieredze pensiju un ar personīgo risku apdrošināšanu saistītu pakalpojumu nodrošināšanā Zviedrijā, Baltijas valstīs un 12 citās Eiropas valstīs. Mēs joprojām redzam lielas iespējas šajās jomās, jo īpaši palīdzot sabiedrībai veidot finansiāli stabilāku nākotni. Uzņēmumu un mūsu kompetences apvienošana palīdzēs mums turpināt iesākto izaugsmi, bet jau daudz fokusētāk un efektīvāk, kā vienam uzņēmumam visā Baltijā. Esam iecerējuši veidot vienotu pieeju klientu apkalpošanai, lai tā rezultātā klienti saņemtu vēl piemērotākus pakalpojumus un tas notiktu vēl efektīvāk. Plānotā apvienošanās dod mums arī spēcīgu pozitīvo efektu mūsu ikdienas darbību līmenī, kā arī stiprinās mūsu konkurētspēju, ņemot vērā arī pieaugošās uzraudzības prasības, kas prasa papildu investīcijas.”

SEB grupai piederošās dzīvības apdrošināšanas kompānijas tieši šobrīd uzsāk apvienošanās juridisko procesu. Apvienošanās process šobrīd neradīs slogu klientu apkalpošanai ikdienā, tas noritēs kā līdz šim. Nākamais informācijas apkopojums tiks nodrošināts brīdī, kad tiks pabeigts reģistrācijas process un saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment