Cepti kartupeļi ir ideāls garnīrs vakariņām vai garšīga maltīte pati par sevi. Taču, lai garša būtu ideāla, tiem jābūt ļoti kraukšķīgiem no ārpuses, bet iekšpusē jāpaliek mīkstiem un viegliem.
Lai pagatavotu šo daudzu iemīļoto ēdienu pilnīgi nevainojamu, šefpavāre Mollija Adamsa iesaka pievienot vienu slepeno sastāvdaļu, kas, iespējams, jau ir jūsu virtuvē. Izrādās, ka runa ir par kukurūzas cieti, ziņo Express. Mollija sacīja, ka šī vienkāršā ideja viņai radās pēc tam, kad izlasīja etiķeti uz saldētu frī kartupeļu maisiņa.
“Sapratu, ka šie saldētie kartupeļi ir pārklāti ar cietes maisījumu, kas palīdzēja kartupeļiem kļūt kraukšķīgiem. Tāpēc nolēmu izmēģināt šo metodi ar pašas gatavotiem ceptiem kartupeļiem. Un izrādās, ka kartupeļu pārklāšana ar kukurūzas cieti ir superkraukšķīgu ceptu kartupeļu noslēpums!” viņa dalījās.
Mollijas metode
Šefpavārs stāstīja, ka pēc kartupeļu vārīšanas katlā ar sālītu ūdeni jāļauj tiem nožūt un atdzist caurdurī uz virtuves letes, vai saldētavā, ja nav laika.
Kad kartupeļi šķiet sausi uz tausti, apkaisa tos ar sāli, melnajiem pipariem, kaltētiem garšaugiem un garšvielām, kā arī kukurūzas cieti. Mollija iesaka lietot apmēram ēdamkaroti uz vienu četriem kartupeļu.
“Kartupeļus kārtīgi apmaisu, lai viss būtu vienmērīgi pārklāts, pēc tam lieku uz labi ieeļļotas cepešpannas un vēlreiz apmaisu, lai kartupeļi noklātos pilnībā. Tad kartupeļus liek cepeškrāsnī 425 grādos uz 20-25 minūtēm,” stāsta Mollija.
Rezultātā kartupeļi ir neticami kraukšķīgi no ārpuses, viegli un mīksti iekšpusē un labi notur formu. Tas notiek tāpēc, ka kukurūzas ciete palīdz novērst lipekļa veidošanos un absorbē mitrumu no kartupeļiem, piešķirot tiem kraukšķīgāku garozu.
Kukurūzas ciete satur arī lielāku amilozes daudzumu nekā milti vai kartupeļu ciete, padarot to par ideālu izvēli kraukšķīgu ceptu kartupeļu pagatavošanai.