Ņemiet marli vai mīkstu drānu.
1. Izklājiet sēklas vienā slānī.
2. Samitriniet drānu ar sagatavoto šķīdumu tā, lai tas būtu slapjš, bet ne plūstošs.
3. Aptiniet sēklas un ievietojiet tās šķīvī.
4. Atstājiet siltā vietā (piemēram, uz radiatora vai vienkārši siltā telpā).
Un viss. No rīta jūs iztinat audumu, un tur ir mazi, dzīvi asniņi.
Kādām kultūrām šī metode ir piemērota
Šī metode ir universāla un ideāli piemērota:
gurķiem – tie mīl cukuru, tāpat kā mēs ar jums;
tomātiem – ūdeņraža pārskābe dezinficē to čaumalas un stimulē augšanu;
paprikai – šī “šoka terapija” ir īpaši noderīga šiem lēni augošajiem dārzeņiem.
Es vēlos jums sniegt vēl dažus padomus. Nezinot tos, ar šiem šķīdumiem var tikai kaitēt sēklām.
Nepārspīlējiet. Ja sēklas šķīdumā atradīsies pārāk ilgi, tās var “aizrīties”.
Pārbaudiet mitrumu. Audums nedrīkst izžūt, citādi efekts būs vājāks.
Nebaidieties eksperimentēt. Dažreiz es pievienoju pilienu alvejas sulas vai pāris graudiņu dzintarskābes – rezultāts ir vēl labāks.
Tiklīdz sēklas sadīgst, tās nekavējoties jāstāda sagatavotajā augsnē. Atcerieties, ka ar maziem dīgstiņiem ir jārīkojas uzmanīgi un tie ir pareizi jāstāda.
Tagad, kad jūs zināt šo vienkāršo noslēpumu, jūsu sēklas vairs nekad “negulēs” nedēļām ilgi. Pārbaudīts, tas darbojas simtprocentīgi!
Lasi vēl: Kāpēc jāiedur sīpolos krustnagliņas: franču pavāru triks
Izmēģiniet to paši un redzēsiet, kā jūsu gurķi, tomāti un paprikas apsteigs visus “kaimiņus”. Un, ja jūs vēl šaubāties – nu, es jau redzu jūsu draudzīgos dīgstus. Tie neliks jums gaidīt!