Senču ticējumi uz 25.augustu: ir daudz lietas ko šajā dienā nevar darīt, tomēr viens noteikums daudzus mulsina

25. augustā mūsu senči ticēja daudziem nerakstītiem noteikumiem. Ziemai paredzētās lietas un pamazām saveda kārtībā. Vīri šķiroja savus instrumentus, lai noliktu lietas, kas tagad noderētu tikai pavasarī.

Protams, uzmanību prasīja arī mājās. Iepriekš bija nepieciešams likvidēt visas plaisas sienās, salabot jumtu un veikt citus darbus, lai aukstajam laikam viss būtu pilnībā sagatavosi.

Protams, senos laikos bija arī savdabīgi uzskati, kas cilvēkiem noteica, ko drīkst un ko nedrīkst. Daudzi nerakstīti noteikumi stingri aizliedza vīriešiem un sievietēm veikt noteiktas darbības, solot pārkāpējiem vientulību un nabadzību.

Mežāzim nozīmīga diena, bet Vēzim daudz emocijas; Dienas prognoze 25. augustam visām zīmēm

Tautas zīmes 25. augustam: ko nedarīt

Tāpat kā citās Debesīs uzņemšanas gavēņa dienās, 25. augustā nav atļautas trokšņainas jautrības, ballītes un svinības ar alkoholu. Jāuzvedas pieticīgi un jākoncentrējas uz darbu.

Tagad nav īstais laiks mīlas lietām. Jums nevajadzētu nodibināt jaunas paziņas, jo tās beigsies vai nu ar maldināšanu, vai rūgtu vilšanos. Jums nevajadzētu skaidrot savas jūtas, precēties vai ballēt, jums jāgaida līdz gavēņa beigām.

Gurķu salāti ziemai ar sinepēm: pašas garšīgākās receptes, kas liks nolaizīt pirkstiņus

Lasi vēl: Jau drīzumā tiks indeksētas pensijas – Ministrija atklāj sīkāku informāciju par visu galveno

Daži Austrumeiropā plaši izplatīti aizliegumi mums šodien šķiet dīvaini. Tātad, viens no noteikumiem saka: 25. augustā nevar kāpt uz bēniņiem. Taču mūsu senčiem bija pilnīgi loģisks izskaidrojums – mājas sagatavošana ziemai. Runa ir par mājas gariņu.

Interesantākās lietas par šo dienu gan tikai sekos (tai skaitā, ko var un ko nevar darīt sājā dienā)

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment