“Sēnes kažokā” – jauna interesanta recepte klasiskiem salātiem

Klasiskā “Siļķe kažokā” jau sen ir bijusi daudzu saimnieču iecienīta uzkoda. Bet, ja vēlaties kaut ko jaunu un oriģinālu, mēģiniet pagatavot “Sēnes kažokā”.

Šie ir neparasti, maigi un ļoti apetelīgi salāti, kas rotā jebkurus svētkus. Pateicoties aromātisku šampinjonu, maigu dārzeņu, marinētu gurķu un olu kombinācijai, šie salāti noteikti kļūs par jūsu galda  rotājumu.

Sastāvdaļas

Kartupeļi – 4

Burkāni – 2

Dilles pēc garšas

Šampinjoni – 500 g

Sīpoli – 3

Marinēti gurķi – 3

Vistas olas – 3

Maurloki pēc garšas

Majonēze

Dižonas sinepes 1 ēdamkarote

Sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Sviests cepšanai

Sagatavošana

Vāra kartupeļus, burkānus un olas, līdz tie ir mīksti. Ļauj pilnībā atdzist un nomizo. Šampinjonus sagriež nelielos kubiņos.

Pannā sakarsē eļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu līdz zeltaini brūnai. Pievieno sēnes un cep uz lēnas uguns, līdz iztvaiko liekais šķidrums (apmēram 10-15 minūtes). Pievieno sāli un piparus. Ļaujiet atdzist.

Sarīvē olas uz vidējas rīves. Kartupeļus un burkānus sarīvē atsevišķi. Gurķus sagriež mazos kubiņos. Smalki sagrieziet dilles.

Izmantojiet kulinārijas gredzenu, lai salāti būtu perfekti veidoti. Ja jums tāda nav, salātus varat salikt stikla traukā kārtās.

Pirmā kārta: liek rīvētus kartupeļus, kas sajaukti ar burkāniem, šķipsniņu sāli, pipariem, smalki sagrieztām dillēm, maisījumam pievieno 1 ēdamkaroti Dižonas sinepju un sulīgumam nedaudz majonēzes.

Otrā kārta: sagrieztos marinētos gurķus liek uz dārzeņu pamatnes, viegli iezied ar majonēzi. Trešais slānis: vienmērīgi sadaliet apceptās sēnes ar sīpoliem.

Ceturtais (augšējais) slānis: rīvētas vārītas olas, kuras arī nedaudz ieziest ar majonēzi, lai salātiem būtu pilnīgs izskats.

Dekorējiet salātus ar smalki sagrieztiem maurlokiem un dillēm. Liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm, lai nostabilizējas slāņi un labāk sasūcas.

“Sēnes kažokā” ir mūsdienīga iecienītākā ēdiena variācija, kas patīkami pārsteigs viesus un mīļos. Ir vērts izmēģināt vismaz vienu reizi – un šī recepte ieņems cienīgu vietu jūsu pavārgrāmatā.