Senos laikos 20.oktobrī mūsu senči darīja sekojošas lietas, lai nepatikšanas ģimenei ietu ar līkumu

Uz šo dienu attiecas arī zināmi aizliegumi. Viens no galvenajiem skar darba jomu. 20.oktobris ir slikts laiks slinkiem cilvēkiem. Ja slinkuma aizliegums tiek ignorēts, vari aizmirst par tādu jēdzienu kā finansiālā neatkarība.

Šajā dienā ir aizliegts:

Doties uz biznesa tikšanos, uzvilkt jaunas drēbes – šādi var zaudēt veiksmi un labklājību. Apskaust kāda cita laimi – tevi var piemeklēt nedienas.

Strīdēties ar tuviniekiem – tas var novest pie problēmām. 20.oktobrī mūsu senči kāzas nekad nerīkoja. Tika uzskatīts, ka šajā dienās noslēgtas laulības būs īslaicīgas un nelaimīgas.

 

Zīmes, ticējumi, burvestības, aizliegumi ir kļuvuši par jebkuru tautas svētku neatņemamu iezīmi. Nav nepieciešams tiem ticēt un sekot. Ne jau tāpēc mēs par tiem runājam.

Mums ir svarīgi saprast, kā dzīvoja mūsu senči, par ko viņi priecājās un no kā baidījās. Ja tu ar interesi izlasīji šo rakstu, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Nenāks par skādi arī tavi komentāri!

Lasi vēl: Viens no garšīgākajiem “Tiramisu”, kādu esmu ēdis: šo recepti man iedeva draugs no Itālijas

Kā arī šajā laikā šo visu spēcinās tuvojošā magnētiskā vētra.

Meteosensitīviem cilvēkiem šādu ģeomagnētisko vētru laikā var rasties nespēks, galvassāpes un trauksme. Speciālisti iesaka izvairīties no smaga ēdiena, alkohola un lietot nomierinošus līdzekļus, piemēram, zāļu tējas, kā arī izvairīties no miega trūkuma šādos periodos.

Savukārt polārblāzmas fani var apbrīnot pat salīdzinoši zemos platuma grādos līdz 50 grādiem.

Pēdējā laikā ģeomagnētiskās vētras ir kļuvušas par daudz biežāku parādību. To izraisa Saules aktivitātes pieaugums, kas iekļaujas mūsu zvaigznes 11 gadu ciklā. 2024. un 2025. gadā ir “agresīvākais” periods, pēc tam aktivitāte samazināsies, un Saule kļūs “mierīgāka” aptuveni līdz 2035. gadam.

Zinātnieki pēta, kāpēc ciklam ir tieši šāds ilgums. Iespējams, tas ir saistīts ar Saules magnētiskā lauka spēka līniju savijumu, kas pārtrūkst un atkal noslēdzas, izraisot uzliesmojumus un plazmas izmešus.

 

Leave a Comment