Ja meklējat vienkāršu, ātru un gardu recepti brokastīm vai uzkodām, izmēģiniet šo sēņu piedevu ar kausēto sieru.
Šāds smēriņš lieliski sader ar maizi, grauzdiņiem vai krekeriem un var kļūt par visas ģimenes iecienītu ēdienu. Bet tikpat labi tas būs lielisks papildinājums dažādām sāļajām uzkodām, piemēram, groziņiem.
Sastāvdaļas
Sēnes – 300 g
Sīpoli – 2 gabali
Krēmsies vai kausētais siers – 2 iepakojumi
Lociņi – 1 saišķis
Majonēze – 2 ēdamkarotes
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošanas gaita
Sasmalciniet sēnes un sīpolus. Uzkarsē pannu, apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno sēnes un cep, līdz šķidrums pilnībā iztvaiko un sēnes apbrūnē. Centieties nelikt sēnes kaudzēm, jo tad tās nevis apcepas, bet tvaicējas, kas maina garšu.
Smalkā sarīvē sarīvē kausēto sieru vai krēmsieru. Lai to būtu vieglāk izdarīt, pirms smēriņa pagatavošanas ievietojiet siera iepakojumu vismaz uz kādu stundu saldētavā. Izteiktākai sēņu garšas varat izmantot, piemēram, “Dzintars” kausēto sieru ar baraviku garšu.
Sajauc apceptās sēnes un sīpolus, rīvēto sieru un smalki sasmalcinātos lociņus. Pievieno sāli, piparus un majonēzi, rūpīgi samaisa. Gatavo smēriņu var uzreiz pasniegt uz maizes vai atdzesēt ledusskapī, lai iegūtu bagātīgāku garšu un nedaudz stingrāku konsistenci.
Lai iegūtu maigāku garšu, majonēzes vietā var pievienot karoti skāba krējuma vai dabīgā jogurta bez piedevām. Ja vēlaties pikantāku garšu, pievienojiet sasmalcinātu ķiploka daiviņu, bet uzmanieties, lai tā nenomāc pārējās garšas.
Šis smēriņš lieliski sader ne tikai ar maizi, bet arī ar grauzdētām bagetēm vai tartaletēm. Izbaudiet aromātisko sēņu smēriņu ar maigo kausēto sieru kopā ar visu ģimeni vai saviem viesiem.