Septembrī mēs palīdzam avenēm, nodrošinot nākamā gada ražu. Baroju septembrī vai oktobrī, bet ne vēlāk

Ir pienācis rudens, un ir pienācis laiks rūpēties par avenēm. Ikviens zina, ka avenes ļoti labi reaģē uz mēslojumu, taču tagad ir rudens, un ir ļoti svarīgi, lai krūmi sagatavotu ziemai.

Nesen uzzināju, ka avenēm apgriež lapas. Biju ļoti pārsteigta, jo ļoti labi zinu, ka avenēm lapas NEDRĪKST griezt. To zina visi.

Turklāt avene pati zina, kad tai jānomet lapas.

Šī procedūra var atstāt jūs bez ražas.

Es baroju  avenes un kā tās kopju, lai nākamgad būtu daudz garšīgu un veselīgu ogu. Un protams, kā tās apstrādāt pret  kaitēkļi.

Sākumā aveņu dārzā es noplēšu nezāles, nolauztos zarus. Mēs runājam par vasaras avenēm. Tā kā remontanto šķirni ir pāragri barot un apgriezt, šajā periodā tā joprojām nes augļus, atkarībā no audzēšanas reģiona, ap oktobri-novembri.

Ikviens zina, ka avenēm ļoti patīk organiskais mēslojums, taču neiztikt arī bez minerālmēsliem.

Organiskie mēslošanas līdzekļi.

Sapuvušus kūtsmēslus pievienoju savām avenēm ar ātrumu 5 kg uz 1 kv.m, bet to daru ne biežāk kā reizi trijos gados, tā ir nezāle un rudenī es izkaisīt kūdru vismaz 10 centimetru biezumā.  Mulča palīdzēs ne tikai uzlabot augsni, bet arī pasargās saknes no sala.

Rudenī krūmiem trūkst kālija un fosfora. Var pievienot koksnes pelnus, īpaši labi palīdz pēc ražas novākšanas, un vēlams neitralizēt augsnes skābumu. Ņem 100 gramus pelnu un apkaisa ap katru krūmu.

Kāpēc saimnieces nevar vienoties par maizes pievienošanu kotlešu maltās gaļas masai

Daudzi sēj zaļmēslu, kam seko pļaušana un obligāta iegremdēšana zemē. Jau pavasarī visi zaļumi sapūs un būtiski mainīs augsni, uz labu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment