Septembris klāt, bet tveice neatkāpsies: laika ziņu eksperts Toms Bricis paziņo, cik ilgi vēl visā Latvijā gaidāms karstums

Turpmākajās dienās Latvijā iespējami jauni vietējie karstuma rekordi, īpaši svētdien un nākamās nedēļas sākumā, kad var tikt uzstādīti arī nacionāli rekordi. Vēsturiski 5., 6., un 7. septembrī Latvijā ir reģistrēta 30 grādu temperatūra, bet 8.-15. septembrī maksimālās temperatūras rekordi ir no +27 līdz +29 grādiem.

Foto – Pixabay

Meteoroloģiskā vasara turpinās, kamēr vidējā diennakts temperatūra saglabājas virs 15 grādiem, un prognozes rāda, ka šādi apstākļi saglabāsies vismaz līdz mēneša vidum.

Bricis gan norāda – neesot izslēgts, ka vasarai raksturīgi laikapstākļi turpināsies arī ilgāk, tomēr pašreizējās prognozes droši rādot, ka šāds laiks saglabāsies vismaz līdz mēneša vidum.

Iepriekš eksperts jau norādīja, ka vasara mūs negrasās pamest – pat ne tuvu ne.  Beigas tai vēl pat īsti nav redzamas, lai gan tradicionāli vasara parasti beidzas augusta beigās.

Lasi vēl: Tīrības pavēlniece – 22 pārsteidzoši veidi, kā izmantot sodu

Pagājušajā gadā Latvijā jau tika piedzīvots siltuma rekords, kad laiks bija izcili vasarīgs arī septembra mēnesī. Un tie, kas atceras, atcerēsies arī to, ka pagājušajā gadā rudens iestājās tikai 4.oktobrī, kad gaisa temperatūra sāka kļūt patiešām rudenīgāka. Bet tāds zelta rudens, kādu mēs to saprotam klasiskajā izpratnē, iestājās vien oktobra beigās un novembra sākumā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment