Septembris neļaus atslābināties. Meteorologi ir paziņojuši jaunu prognozi pirmajam rudens mēnesim

Pēc sinoptiķu teiktā, jaunā prognoze liecina, ka augusta beigas un līdz ar to arī šīs vasaras beigas daudzos Eiropas reģionos paies klimatiskā neprāta zīmē. Laikapstākļi krasi un nenormāli mainīsies, un dažos gadījumos tas būs liels nepatīkams pārsteigums iedzīvotājiem.

Piemēram, Austrumeiropā sāksies diezgan spēcīgu sasilšanu, termometra stabiņi pirmo reizi vairāku nedēļu laikā sasniegs 24 grādus.

Piektdien reģionu pat pārņems īsts karstuma vilnis, termometri pat ēnā rādīs 29 grādus, kas var būt īsts murgs tiem, kam nepatīk karstums.

Tas būs siltākais laiks reģionā pēdējā laikā. Taču nedēļas nogalē ieradīsies aukstuma vilnis, temperatūra pazemināsies līdz 12-13 grādiem pēc Celsija, un tai pievienosies auksti nokrišņi.

30.augustā mūsu senči ticēja, ka ir iespēja redzēt pareģojošus sapņus, bet tomēr ir jāizvairās no šīm lietām visas dienas garumā!

Ziemeļeiropā krasu temperatūras svārstību nebūs, bet burtiski visa nedēļa gaidāma lietaina. Daudzviet nokrišņi būs katru dienu līdz pat šī mēneša beigām. Un pēc tam lietainā rakstura laikapstākļi pāries uz septembri.

Ko sagaidīsim tieši pie mums Latvijā?

Atsevišķos valsts austrumu rajonos naktī uz trešdienu un otrdienas rītā var sagaidīt lietus mākoņus. Piektdien Kurzemē iespējams lietus un pērkona negaiss, savukārt sestdien un svētdien nokrišņi varētu skart arī pārējo Latviju.

Vējš lielākoties būs lēns; nedēļas sākumā tas pūtīs no rietumiem un ziemeļiem, bet vēlāk gaidāms austrumu un dienvidaustrumu vējš. Šajā nedēļā joprojām valdīs karsts un sauss laiks, tomēr uz brīvdienām situācija mainīsies.

Lasi vēl: Sāksies smags un grūts periods: 2024. gada rudens būs grūts laiks 3 zvaigžņu zīmēm

Nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +7..+15 grādiem, bet otrdien maksimālā temperatūra sasniegs +20..+25 grādus. Trešdien kļūs par grādu siltāks, un ceturtdien vietām termometra rādījumi var sasniegt +28 grādus.

Tveice turpināsies: meteorologs Toms Bricis paziņo, cik ļoti liels karstums Latvijā valdīs nedēļas nogalē un arī pirmajā skolas nedēļā

Pašreizējās prognozes liecina, ka piektdien gaidāms karstums līdz +31 grādam, taču nedēļas beigās no rietumiem var ienākt vēsāks gaiss.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment