Septiņi viltīgi gājieni, kurus izmantojot, lielveikali liek tev tērēt vairāk naudas

Pirmkārt, noteikti jāizvairās no izpārdošanām. Lielākā daļa veikalu rīko izpārdošanas, lai pārdotu pircējiem preces par ierastajām cenām, nereti speciāli tiek palielināta preces sākotnējā cena, lai izskatītos, ka piedāvājums ir patiesi izdevīgs. Viņi zina, ka cilvēki meklē un visbiežāk izvēlas tieši akcijas preces, tieši tādēļ pārliecinies, ka tu tiešām iegādājies tās par izdevīgu cenu. Ja cena ir patiesi pievilcīga, pārliecinies, ka šīs preces tev ir patiesi vajadzīgas. Ja tomāti maksā divreiz lētāk, bet tev mājās jau atrodas vakar iegādāti tomāti, vai ir vērts tos iegādāties?

Tev jāzina arī tas, ka veikala izvietojums ir īpaši izstrādāts, lai apmānītu pircējus. Tu noteikti jau esi ievērojis, ka piens stāv vienā, bet maize otrā veikala galā. Tas darīts ar nolūku, lai, pārvietojoties starp šīm nodaļām, tu ieraudzītu vēl kādu preci, ko vēlēsies iegādāties. Pārvietojoties pa veikalu, stingri pieturies pie izveidotā pārtikas saraksta un nedodies cita veida pārtikas nodaļās.

Tāpat noteikti pievērs uzmanību kreisajā pusē esošajām lietām un produktiem, jo tie vienmēr būs lētāki. Veikalu vadītāji zina, ka cilvēki vienmēr sāk aplūkot lietas no labās puses.

Bērnus vispiesaistošākās lietas vienmēr tiks novietotas viņu acu līmenī – ja tas iespējams, neņem bērnu līdzi uz veikalu, it īpaši tad, ja vēlies izvairīties no liekiem tēriņiem. Ja bērns kļūst niķīgs, vienkāršākais veids, kā pārtraukt šādu uzvedību, ir iegādāties pieprasīto lietu. Tomēr mēs labi apzināmies, ka tā nebūt nav nepieciešama.

Noteikti ņem vērā, ka augļu un dārzeņu stendi ir izveidoti, lai lielāks šo pārtikas produktu apjoms liktu tiem izskatīties svaigākiem. Patiesībā šie produkti nemaz nav labāki par iepakojumos esošajiem, tieši tādēļ prātīgāk būtu iepirkties, vadoties tikai un vienīgi pēc preču cenas.

Pēdējais pārbaudījums ir iepirkšanās noslēguma brīdis, kad pie kasēm mēs ieraugām “impulsa preces”, cilvēki nereti tās iegādājās, jo jūtas gandarīti par veiksmīgu iepirkšanās pabeigšanu. Tā vietā turies pie uzskata, ka labākais atalgojums ir ietaupīta nauda!

Lasi vēl: 10 mēnešus vecs bērniņš lielveikalā gandrīz nomira – tas viss iepirkumu ratiņu dēļ!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment