Sēru vēsts: Mūžībā aizgājis bijušais Valsts policijas priekšnieks

Juris Rekšņa aizgāja no mums 64 gadu vecumā. Viņš bija latviešu valsts darbinieks un uzņēmējs, iepriekšējais Valsts policijas priekšnieks un Iekšlietu ministrijas Valsts sekretārs.

 

 

Rekšņa dzimis 1959. gadā Rīgā. Viņš pabeidza Rīgas 73. vidusskolu 1977. gadā un ieguva Latvijas Universitātes Juridisko fakultātes diplomu 1986. gadā.

 

 

No 1979. gada līdz 1989. gadam Rekšņa strādāja Iekšlietu ministrijas pārvaldes patruļdienesta bataljonā kā milicis un vēlāk pārgāja strādāt kā inspektors Rīgas pilsētas Iekšlietu pārvaldes dežūrdaļā.

 

90.gadu sākumā viņš bija Operatīvās reaģēšanas vienības komandieris Rīgas Galvenās policijas pārvaldē un vadīja speciālo rotu, kurā darbojās daudzi Latvijas neatkarības atbalstītāji no Rīgas garnizona miličiem. Vēlāk viņš ieņēma dažādus amatus policijā.

 

1996.gadā Rekšņa tika iecelts par Rīgas Kārtības policijas priekšnieku, bet 1998. gadā viņš tika apstiprināts par Valsts policijas priekšnieku. 2000. gadā viņam tika piešķirta policijas ģenerāļa dienesta pakāpe.

 

2003.gadā Ministru kabinets viņu pārcēla uz Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra amatu. 2004. gadā toreizējais iekšlietu ministrs Māris Gulbis piedāvāja viņam pārcelties uz Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieka amatu, bet Rekšņa atteicās un iesniedza atlūgumu. Tomēr 2004. gadā Rekšņš atsāka darbu Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra amatā, jo jaunais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons nepieņēma viņa atlūgumu.

 

 

2005. gadā Rekšņa atkāpās no Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra amata. Vēlāk viņš strādāja “Latvijas Neatkarīgās televīzijas” (LNT) Ziņu dienestā kā konsultants juridiskajos jautājumos un Valsts policijas priekšnieka konsultants, kā arī bija iesaistīts uzņēmējdarbībā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment