Kabaču sezona tuvojas noslēgumam, un es vēlos jums piedāvāt pamēģināt uzkodu torti no kabačiem ar pikantu pildījumu. Droši varu teikt – daudzi no jums šādu vēl nav gatavojuši.
Daudziem tas jau ir iemīļots ēdiens, bet es gribu parādīt savu pagatavošanas variantu, kura odziņa ir pikantā mērce.
Jūs bieži jautājat, vai konkrētas uzkodas var sagatavot iepriekš – šīs tortes priekšrocība ir tā, ka to ne tikai var, bet pat vajag gatavot iepriekšējā dienā.
Torte sanāk ļoti maiga, sulīga, viegli pikanta, un šāda uzkoda ir cienīga rotāt pat svētku galdu. Diemžēl šogad kabaču raža mums nebija bagātīga, bet es to tomēr gatavoju.
Iesaku jums noteikti nogaršot šo apetelīgo tortīti ar pikantu mērci! Vasarā esmu to gatavojusi vairākkārt. Vienīgais, ko var pateikt – tas ir garšīgi! Tāpēc gatavojam!
Pagatavošana:
Es paņēmu 2 vidēja izmēra jaunus kabačus. Miziņu no tiem tīrīt nost netaisos.
Rīvēju tos uz rupjās rīves. Ja jums kabači ir pārauguši ar stingru mizu, tad to noteikti vajag notīrīt. Sēklas arī jāizņem.
Tad es tos sablendēju līdz biezenim. Zinu, jūs teiksiet, ka var uzreiz sarīvēt uz smalkās rīves, bet man mans variants ir ērtāks.
Pievienoju 1 tējkaroti sāls.
Pievieno 3 olas.
Pievienoju 3 ēdamkarotes mannas. Ar mannu plācenīši (tos mēs gatavosim) burtiski kūst mutē.
Samaisu, lai manna nesaveidotos kunkulīšos, un pievienoju 3 ēdamkarotes miltu.
Un beigās pievienoju 3–4 ēdamkarotes augu eļļas, samaisu un noliek malā. Mannai jāuzbriest.
Pa to laiku sasmalcinu vienu dilles sainīti un trīs ķiploka daiviņas.
Pusi no dillēm pievienošu mīklai. Ķiploku izmantosim pildījumā vēlāk. To var ņemt vairāk, ja patīk asākas garšas.
Un kamēr manna uzbriest, nelielā eļļas daudzumā viegli apcepināšu vienu burkānu. To sarīvēju uz vidējās rīves. Burkāns man būs vajadzīgs mazliet vēlāk.
Lasi vēl: 5 lietotnes, kuras nekādā gadījumā nevajadzētu instalēt savā viedtālrunī
Pēc kādām 15 minūtēm manna būs uzbriedusi, un mīkla kļuvusi biezāka. Ja pankūkām tā sanākusi nedaudz par biezu, pievienojiet mazliet piena vai ūdens. Es pievienoju apmēram 100 ml piena un mīklu atšķaidīju līdz pankūku konsistencei.
Un uz viegli ar augu eļļu ieziestas pannas sāku cept pankūkas. Mīkla lieliski izplūst pa pannu.
Sanāca 13 pankūciņas (pāris no tām apēdas uzreiz, bet tas nav obligāti).
Tagad pildījums, es to saucu par smērējumu. Ar to smērēšu kabaču pankūciņas. Ņemu 250 g biezpiena vai krēmveida siera. Var pievienot dažas ēdamkarotes majonēzes. Pievienoju ķiploku un dillēs.
Pievienoju apcepto burkānu.
Samaisu, un pildījums ir gatavs.
Ar šo smērējumu ieziežu katru pankūku un salieku tās viena uz otras.
Recepte:
Kabači – 2 gab. (vidēja izmēra)
Sāls – 1 tējkarote
Olas – 3 gab.
Manna – 3 ēdamkarotes
Milti – 3 ēdamkarotes
Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
Dilles
Ķiploki – 3 daiviņas
Burkāns – 1 gab.
Piens vai ūdens – 100–120 ml (aptuveni)
Biezpiens vai krēmveida siers – 250 g
Zaļumi
Lasi vēl: Šīs zodiaka zīmes atbaida cilvēkus ar savām tumšajām īpašībām: pārbaudiet, vai jūsu zīme ir to vidū
Uzperu pa virsu pētersīļus, dilles vai zaļo sīpolu, un viss ir gatavs! Ļoti garšīgi sanāk.