Pavārs Daniels Nortons skaidro, ka temperatūra ledusskapī visās vietās nav vienāda. Augšējie plaukti ir nedaudz siltāki, tāpēc tajos nevajadzētu novietot tādus produktus kā piens un gaļa, kas ir jātur vēsumā, un ko nedrīkstētu atstāt ārpus ledusskapja.
Tāpēc pienu un gaļu vajadzētu likt apakšējos plauktos vai arī dziļāk ledusskapī. Tad arī pastāv mazāks risks, ka uz produktiem savairosies veselībai kaitīgas baktērijas.
Tomēr tas nav vienīgais brīdinājums saistībā ar pārtikas glabāšanu ledusskapī. Nesen Pārtikas standartu aģentūras (Food Standard Agency) mājaslapā tika publicēts brīdinājums, ka ledusskapī nedrīkst glabāt kartupeļus. Zinātnieki uzskata, ka zemas temperatūras ietekmē kartupeļu ciete var pārvērsties par cukuru. Cepot kartupeļus, cukurs kopā ar aminoskābēm var radīt akrilamīdu, kas ir kaitīga un arī kancerogēna viela.
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Pēc šim 10 pazīmēm var pateikt, ka vīrietim zūd mīlestība pret otru pusīti (kuras viņš pats nepamana)
- 8 zīmes, kas liecina, ka konkrētais cilvēks jūs ciena pat tad, kad neesat blakus
- Meteorologi atjaunina laika prognozi pēdējam rudens mēnesim: ”Novembra vidu būs drausmīgs”
- Kāds nobraukums automašīnai tiek uzskatīts par robežu: skaidroju “50% principu
- Kas mainīsies, ieviešot digitālo eiro – un vai skaidrā nauda paliks apritē
- Ieraudzījis pazīstamu gredzenu viesmīles pirkstā, uzņēmējs uzdeva vienu vienīgu jautājumu uz kuru viesmīle nevarēja atbildēt






