Pavārs Daniels Nortons skaidro, ka temperatūra ledusskapī visās vietās nav vienāda. Augšējie plaukti ir nedaudz siltāki, tāpēc tajos nevajadzētu novietot tādus produktus kā piens un gaļa, kas ir jātur vēsumā, un ko nedrīkstētu atstāt ārpus ledusskapja.
Tāpēc pienu un gaļu vajadzētu likt apakšējos plauktos vai arī dziļāk ledusskapī. Tad arī pastāv mazāks risks, ka uz produktiem savairosies veselībai kaitīgas baktērijas.
Tomēr tas nav vienīgais brīdinājums saistībā ar pārtikas glabāšanu ledusskapī. Nesen Pārtikas standartu aģentūras (Food Standard Agency) mājaslapā tika publicēts brīdinājums, ka ledusskapī nedrīkst glabāt kartupeļus. Zinātnieki uzskata, ka zemas temperatūras ietekmē kartupeļu ciete var pārvērsties par cukuru. Cepot kartupeļus, cukurs kopā ar aminoskābēm var radīt akrilamīdu, kas ir kaitīga un arī kancerogēna viela.
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Biju stāvoklī ar otro bērnu: bet tad pie mana mājokļa durvīm piezvanīja jauna sieviete ar zīdaini rokāsby Rinalds Zembergs
- Inese no laukiem sapņoja par mierīgu dzīvi Rīgā: taču viss izrādījās citādiby Rinalds Zembergs
- Eksperts skaidro, kāpēc obligāti jāveic dārza apstrāde pēc tam, kad kokiem nobirušas lapasby Laura Andersone