Īstenība jau visi šie produkti nav kaitīgi, ja uzņemti mazos daudzumos, taču ir vēl viena sastāvdaļa, kuru nepieminējām – aromatizētāji, kuru dēļ kafija iegūst patīkamo smaržu. Līdzko krūzīte ir iztukšota, organisms piedzīvo īstu šoku un saindēšanos ar toksīniem.
Kādēļ šķīstošā kafija ir kaitīga?
Šķīstošo kafiju kategoriski aizliegts dzert cilvēkiem, kam ir ateroskleroze, išēmiskas sirds slimības, hipertonija, nieru slimības, glaukoma un bezmiegs. Kofeīna daudzums šķīstošajā kafijā ir divas reizes lielāks, nekā dabīgajā. Uzbudināmība, slikta dūša, kuņģa darbības traucējumi, galvassāpes – šis un vēl daudz kas cits novērojams tiem, kas mīl uzturā lietot šķīstošo kafiju.
Liofilizēta kafija ir daudz dārgāka par parasto šķīstošo kafiju, taču tas nenozīmē, ka tajā nav piedevu un aromatizētāju. Mēs iesakām vienmēr pirms lietošanas pārbaudīt, ko grasāties dzert (to var izdarīt ar augstāk norādīto paņēmienu).
Gastrīts, kuņģa dedzināšana, samazināta potence, problēmas ar ādu un asinsspiedienu un aknu nepienācīga funkcionēšana – manuprāt, nekas no šī nav tā vērts, lai turpinātu dzert šķīstošo kafiju. Labāk dzert cigoriņu kafiju, tēju, pienu, dabīgo kafiju, ūdeni, taču nekādā gadījumā nedzert šķīstošo riebeklību.
Aknas ir ļoti jutīgas pret nemitīgiem kairinātājiem, kas galu galā var novest arī pie aknu cirozes.
Ja vēlaties dzert kaut ko uzmundrinošu, tad noteikti labāk lietot dabīgu kafiju! Atcerieties, ka arī to jādzer ar mēru, un vislabāk dzert kafiju, kas pagatavota uz uguns, nevis kafijas aparātā.
Pastāstiet arī draugiem par šo nozīmīgo informāciju, jo tā ir ļoti noderīga!
Avots: takprosto.cc
Tevi noteikti interesēs
- Ne tikai salds, bet arī īpašs – 5 oriģinālas zemeņu ievārījuma receptes kā marmelādeby Rinalds Bergmanis
- Kas ar mums notiks 70 gadu vecumā: 4 mācības no ebreju gudrībasby Rinalds Bergmanis
- Mūsu ģimenē visi burtiski fano par salātiem “Sarkanā jūra”; tikai 5 minūtes un jau ceļu galdāby Rinalds Bergmanis