Pasona Group mērķis ir būt saskaņā ar dabu, un galvenajā ēkā strādā 1500 darbinieku, kā arī visu uzrauga lauksaimniecības speciālisti. Lai arī Pasona ir cilvēkresursu uzņēmums, visi darbinieki paši izaudzē savu pārtiku, pievēršot īpašu uzmanību lauksaimniecībai, veselībai un videi.
Kā papildus bonuss jāpiemin arī tas, ka samazinās viņu ekoloģiskās pēdas nospiedums.
Kopumā 0,4 ha no visas deviņu stāvu ēkas platības ir atvēlēta tikai apzaļumošanai un dārzeņu un augļu audzēšanai. Turklāt ir padomāts arī par energoefektīvām apgaismošanas un apūdeņošanas metodēm.
Arī ēkas temperatūra tiek uzmanīgi kontrolēta, lai nodrošinātu vislabākos augšanas apstākļus. Neskatoties uz dabiskās saules gaismas trūkumu, viss norit ļoti labi, un, piemēram, darbinieki gada laikā var novākt trīs rīsu ražas.
Viena no telpās audzētu augu priekšrocībām ir tā, ka nav jāuztraucas par kaitēkļiem, un līdz ar to nav jāizmanto pesticīdi. Tātad viss izaudzētais ir 100% organisks.
Pēc piedalīšanās augu audzēšanā 80% darbinieku ir atzinuši, ka jūtas pozitīvāki, enerģiskāki un motivētāki, turklāt ir uzlabojusies arī viņu darba produktivitāte.
Ēka ir pieejama arī apmeklētājiem, kas vēlas redzēt, kā pilsētas centrā var nodarboties ar lauksaimniecību. Arī biroju darbinieki no blakus ēkām nāk uz apzaļumoto kafejnīcu, lai baudītu svaigi spiestas sulas un nopirktu izaudzēto ražu.
Šīs ēkas kafejnīca spēj atdzīvināt ierasti garlaicīgo Tokijas biznesa rajonu.
Avots: elitereaders.com
Tevi noteikti interesēs
- Nevajag ne cukuru, ne ūdeni: manas vecmāmiņas skābētu kāpostu recepte, kas izturējusi laika pārbaudi
- Ir zināms, kad Latvijā sāksies astronomiskā ziema: sinoptiķu prognozes liecina par tuvojošos spēcīgu aukstumu
- Piecus gadus māsīca nebija braukusi ciemos, bet te pēkšņi paziņo, ka ieradīsies – un tad sākās jautākais…
- No “Dievmātes katedrāles zvaniķa” līdz “Duramam kurmim”: dārza influenceris Dāvids nosauc savas mūžīgās jaunības noslēpumu
- “Šie salāti ir pārāk lēti mums” vīra māsa Ingrīda komentēja manu cienastu, nezinot, kura dāvana ir zem eglītes…
- Braucot pie vecākiem uz laukiem pielikām pilnus maisus ar cienastiem, bet māte mūs cienāja tikai ar kartupeļiem un salātiem – visu atvesto noslēpa













