Tālāk traukā ieleju 1,5 litrus ūdens (pa 500 ml katrai burkai).
Ļauju ūdenim uzvārīties un pārleju katrā burkā.
Aizveru burkas ar vākiem un ļauju nostāvēties apmēram 15 minūtes. Pēc tam ūdeni atkal izlēju atpakaļ katlā. Šajā ūdenī gatavoju marinādi. Drošībai gurķus var pārliet divreiz ar karstu ūdeni, katru reizi izlējot ūdeni atpakaļ katlā.
Šajā ūdenī gatavoju marinādi. Ērtībai sniegšu recepti uz 1 litru ūdens. Jūs pagatavojiet tik daudz marinādes, cik nepieciešams. 1 litrs marinādes pietiek divām litra burkām ar gurķiem.
Ar gatavo marinādi pārleju gurķus un aizvākoju burkas.
Apgriežu burkas otrādi un pārklāju, ļaujot nostāvēties pāris stundas.
Ja ziemā gribat kārtīgi uzkāst kraukšķīgu gurķīti, gatavojiet pēc šī receptes. Garša ir līdzsvarota, recepte vienkārša un bez sterilizācijas.
Recepte:
Gurķi
Dilles (man ir dillēs sēklas)
Ķiploki
Lauri lapas
Sīpoli – 5–6 gab. uz vienu litru burku
Melnie pipari – uz vienu litru burku 6 gab.
Sinepju sēklas – uz vienu litru burku 1 tējk.
Marināde:
Ūdens – 1 litrs
Sāls – 2 ēdamk.
Cukurs – 7 ēdamk.
Etiķa esence 70% – 2 ēdamk.
Lasi vēl: 1 ēdamkarote uz 10 litriem ūdens gurķu laistīšanai- palīdz atbrīvoties no tukšiem ziediem un palielināt ražu
Viss labākais jums!
Tevi noteikti interesēs
- Lūdzu Kārlim izremontēt mūsu dzīvokli jau 20 gadus – noguris, nav laika… Bet visu savu brīvo laiku viņš veltī kādai citaiby Laura Andersone
- Nav nepieciešams katru dienu vai katru otro dienu: kāds dušas biežums ieteicams pēc 60by Rinalds Bergmanis
- “Šī, manuprāt, ir viena no skaistākajām!”: komponists Maestro Pauls saņems īpašu dāvanuby Laura Andersone