Šī izturīgā un greznā ziemciete rotās dārzu no aprīļa līdz oktobrim: ir svarīgi to iestādīt septembrī – kaimiņi nevarēs atraut acis no šāda skaistuma

Dārzniece pastāstīja, kura ziemciete jāstāda septembrī, lai no aprīļa līdz oktobrim izdaiļotu teritoriju. Tas izceļas ar greznu ziedēšanu un sala izturību. Kaimiņi un garāmgājēji nevarēs atraut acis no tāda skaistuma.

Pēc agronomes Ksenijas Davidovas teiktā, mēs runājam par bergēniju. Tas ir zālaugu ziemciete, kas izskatās ļoti skaisti un pat eksotiski, bet tajā pašā laikā pacieš pat 40 grādus sala.

Bergēnijas zied no aprīļa līdz jūnijam, veidojot maigas rozā vai baltas ziedkopas. Kad tie nokrīt, dārzu rotā lielas lapas. Labvēlīgos laikapstākļos šis daudzgadīgais augs var atkal ziedēt rudenī.

Eksperte uzsvēra, ka labākais laiks bergēniju stādīšanai/pārstādīšanai ir septembra pirmā puse. Samazinoties vasaras karstumam, sakneņu apsakņošanās uzlabojas.

Bergēnija tiek stādīta kā krūms, sadalot pieaugušu paraugu daļās vai atdalot no tā 15-20 centimetrus garu dzinumu. Šī metode ir ļoti vienkārša, un ar to var tikt galā pat iesācējs dārznieks. Stādot, jāņem vērā, ka augs aug platumā, tāpēc nevajadzētu taupīt vietu.

Jā, tas ir lielisks ieteikums bergēniju stādīšanai. Bergēnijas (alvas augi) patiešām ir ļoti pielāgojamas, bet vislabāk jūtas daļēji ēnā, kur saules gaisma ir mērena.

Lasi vēl: Labākā zvaigžņu stunda: šīs 3 zodiaka zīmes var kļūt bagātas vecumdienās

Pilna saules gaisma var būt pārāk intensīva, īpaši karstākos mēnešos, un var izraisīt lapu apdegumus vai samazināt ziedēšanu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment