Šī izturīgā un greznā ziemciete rotās dārzu no aprīļa līdz oktobrim: ir svarīgi to iestādīt septembrī – kaimiņi nevarēs atraut acis no šāda skaistuma

 

Stādīšanas bedrītei jābūt apmēram 5-7 cm dziļai, kas ir pietiekami, lai saknes varētu izplatīties, bet nav pārāk dziļa, lai novērstu sakņu sabrukšanu vai citu problēmu risku. Mulčēšana ar kūdru pirmajā gadā palīdzēs saglabāt augsnes mitrumu un nodrošinās labāku temperatūras regulāciju, kā arī novērsīs nezāļu augšanu.

Kopumā, šie padomi palīdzēs nodrošināt veselīgu auga attīstību un bagātīgu ziedēšanu.

Jā, pēc sniega kušanas rūpīga pārbaude un mirušo lapu noņemšana ir ļoti svarīga bergēniju aprūpē. Sasalušas un nokaltušas lapas var būt pievilcīgas kaitēkļiem, tāpēc tās ir jānoņem, lai veicinātu veselīgu auga atveseļošanos.

Attiecībā uz laistīšanu, tas ir lieliski, ka jūs ņemat vērā, kad laistīt, jo tas var ievērojami ietekmēt auga veselību. Laistīšana vakarā vai mākoņainā laikā palīdz samazināt iztvaikošanu, kas īpaši svarīgi, ja augsne ir sausa vai karsta.

10 litri uz krūmu ir diezgan daudz, un tas ir labi, lai nodrošinātu pietiekamu mitruma daudzumu, bet pārliecinieties, ka augsne ir labi drenēta, lai izvairītos no ūdens stagnācijas, kas var izraisīt sakņu puvi.

Lasi vēl: Tie, kas zina dzīvi, tīra zobus tikai ar kreiso roku: pamēģiniet to vienreiz, un jūs uzreiz redzēsiet rezultātu

Nav pieļaujama ūdens iekļūšana ziedu rozetēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment