Šī Latvijas novada iedzīvotāji var līksmot, jo daļai būs iespēja saņemt 1500 eiro lielu pabalstu

Jūrmalas pašvaldība palielinās bērna piedzimšanas pabalstu līdz 1000 eiro un senioru pabalstu veselības aprūpei līdz 200 eiro, par ko tika nolemts ceturtdien, 30. maijā, Jūrmalas domes sēdē.

Šos pabalstus varēs saņemt no 2025. gada 1. janvāra.

Bērna piedzimšanas pabalsts jūrmalniekiem tiks palielināts līdz 1000 eiro par katru bērnu, un šobrīd šis pabalsts ir lielākais Latvijā, ko sniedz kāda pašvaldība jaundzimušā aprūpei.

Pabalstu 1000 eiro apmērā varēs saņemt katra jaundzimušā bērna vecāks, aizbildnis vai adoptētājs, ja viņa pamata dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalā vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas, un tas attieksies uz bērniem, kas dzimuši no 2025. gada 1. janvāra.

Dizainere atklāj, kādus apavus nevajag valkāt ar džinsiem. Arī man nācās šo to pamainīt

Pašlaik bērna piedzimšanas pabalsts ir 500 eiro. 2023. gadā šis pabalsts tika piešķirts vairāk nekā 500 jūrmalniekiem.

 

Pabalsts jaundzimušo aprūpei ir viens no vairākiem pabalstiem, ko Jūrmalas pašvaldība nodrošina ģimenēm ar bērniem. Jūrmalniekiem tiek piedāvāts arī ikgadējs 100 eiro pabalsts mācību procesa atbalstam bērniem no pusotra gada vecuma, skolēniem, kā arī studentiem līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās pilna laika programmā.

Tāpat pašvaldība nodrošina bezmaksas pilsētas un skolēnu autobusus, bezmaksas braucienus vilcienā, brīvpusdienas visiem Jūrmalas pašvaldības bērnudārzu un skolu audzēkņiem līdz 12. klasei. Daudzbērnu ģimenēm ir pieejams pabalsts kultūras, sporta un izzinošu pasākumu apmeklēšanai un citi atbalsta veidi.

Lasi vēl: Izdomāju jaunu un gardu citronu pīrāgu no kefīra mīklas ; Vīrs tagad manī nēsā uz rokām

Sniedzot atbalstu ģimenēm ar bērniem, Jūrmalas pašvaldība ir palielinājusi bērna piedzimšanas pabalstu, kas atvieglos jaunās ģimenes ikdienu laikā, kad, ģimenē ienākot mazulim, pieaug ikdienas tēriņi, norāda Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe.

Domājam arī par pensijas vecuma iedzīvotājiem, atbalstot gan materiāli, gan nodrošinot dažādus pakalpojumus veselības veicināšanai, kas senioriem Jūrmalā ir pieejami bez maksas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment