Vecās padomju laiku gaļas mašīnas joprojām tiek lietotas daudzās mājsaimniecībās. Salīdzinot ar mūsdienu elektroniskajiem analogiem, tās sabojāt vai salauzt praktiski nav iespējams.
Ir pat teiciens: “Vienīgais, kas šajā gadījumā var salūzt, ir galds, uz kura stāv gaļasmašīna.”
Kas mums būs vajadzīgs:
ūdens;
dziļš trauks vai kastrolis vārīšanai;
1 ēdamkarote citronskābes;
drāniņa;
abrazīvs papīrs.
Rūsas noņemšana
Vispirms jānoņem rūsa no asmeņiem un sietiņa. Tas ir svarīgi, lai slīpēšana būtu higiēniska un efektīva. Atceries, ka arī sietiņš darbojas kā asmens.
Uzvārām ūdeni un pievienojam citronskābi. Iegremdējam tajā sietiņu un asmeni uz 5-7 minūtēm. Rūsai vajadzētu nolobīties. Iegaumē, ka var parādīties specifiska smaka, un metāls kļūs tumšāks.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- 51 gadus veca sieviete Somijā nopirka senas dzirnavas un pārvērta tās par māju, kas atgādina pasakuby Rinalds Bergmanis
- Novembrī notiks vissliktākais: sinoptiķi pastāstīja, kam un kad gatavotiesby Sandra Vīgante
- “Šāds dabas brīnums ir novērots pirmo reizi…”: Balvu novadā pamanīti ārkārtīgi reti dzīvnieki (+ VIDEO)by Laura Andersone