Vecās padomju laiku gaļas mašīnas joprojām tiek lietotas daudzās mājsaimniecībās. Salīdzinot ar mūsdienu elektroniskajiem analogiem, tās sabojāt vai salauzt praktiski nav iespējams.
Ir pat teiciens: “Vienīgais, kas šajā gadījumā var salūzt, ir galds, uz kura stāv gaļasmašīna.”
![]()
Kas mums būs vajadzīgs:
ūdens;
dziļš trauks vai kastrolis vārīšanai;
1 ēdamkarote citronskābes;
drāniņa;
abrazīvs papīrs.
Rūsas noņemšana
Vispirms jānoņem rūsa no asmeņiem un sietiņa. Tas ir svarīgi, lai slīpēšana būtu higiēniska un efektīva. Atceries, ka arī sietiņš darbojas kā asmens.

Uzvārām ūdeni un pievienojam citronskābi. Iegremdējam tajā sietiņu un asmeni uz 5-7 minūtēm. Rūsai vajadzētu nolobīties. Iegaumē, ka var parādīties specifiska smaka, un metāls kļūs tumšāks.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
Kā pagatavot lielisku šokolādes krēmu no biezpiena — vēl neesmu dzirdējusi nevienu sliktu atsauksmi
Skaisti, bet bīstami – 7 ziedi, kurus noteikti nevajadzētu stādīt pie savas mājas
“Atlaide, kas patiesībā nav atlaide” – ko man atklāja draugs, kurš strādā Valmieras veikalā
Veļu laikā, kad beidzas 10. novembrī, nedrīkst darīt šādas lietas, citādi sāksies neveiksmes
Kas patiesībā dara cilvēkus laimīgus pensijā: 5 galvenie faktori un finanses nav viens no tiem
Veikalā pamanīju sievieti, kas pirka 30 kg sāls, piegāju pajautāt kāpēc – uzzinot atbildi pati arī nopirku
