Šie salāti ar bietēm ir daudz garšīgāki nekā tradicionālā mums visiem zināmā siļķe kažokā

Ļoti garšīgi salāti! To izteiksmīgo garšu rada neparastu sastāvdaļu savienojums, kas lieliski papildina cita citu un kopā veido izcilu garšu buķeti.

Kopš pirmās reizes, kad tos nogaršoju, es vairs negatavoju siļķi kažokā – jo īpaši tāpēc, ka man vienmēr nepatika tās izteiktā zivju smarža. Šie salāti ir daudzslāņaini, izskatīgi un ideāli piemēroti svētku galdam. Garšo gan viesiem, gan ģimenei!

Lasi arī: Eksperti dalās padomos, kā padarīt dārzu starojošu gada pēdējos mēnešos – piešķir savam dārzam iespaidīgu sezonas noslēgumu

Viena no galvenajām sastāvdaļām šajos salātos ir vistas fileja, kas rada lielisku salikumu ar pārējām sastāvdaļām. Bietes ir dabīgi saldas, bet vistas filejai bieži ir neitrāla, nedaudz sāļa garša, kas rada harmonisku kontrastu. Bietes ir sulīgas un mīkstas, bet vistas fileja, īpaši, ja tā ir labi pagatavota, ir maiga un sulīga, kas piešķir patīkamu tekstūru kombināciju.

Garšvielu un mērču saderība – Gan bietes, gan vistas lieliski uzsūc garšvielas un mērces, kas bagātina salātu garšu. Krāsainība un vizuālais efekts – Tumši sarkanās bietes un gaišā vista rada kontrastu, kas padara ēdienu pievilcīgu.

Precīzas sastāvdaļa atradīsiet raksta beigās!

Biešu salāti  siļķes kažokā vietā

Sāksim ar vistas fileju. Šiem salātiem to gatavo īpašā veidā. Tā nebūs garlaicīga vārīta krūtiņa, kas ir praktiski bez garšas, bet gan cepti filejas gabaliņi. Lai tos pagatavotu, vienkārši plāni sagrieziet fileju, sāli un pārkaisiet ar vistas gaļai paredzētajām garšvielām. Cep uz vidējas uguns pannā.

Iegūsiet skaistu, raupju un košu vistu. Ļaujiet tai pilnībā atdzist un sagrieziet plānās šķēlītēs vai mazos kubiņos.

Tālāk seko ļoti svarīgs solis!

 

Lai salātus apsmērētu, iepriekš sajauc ķiplokus, majonēzi un nedaudz maltu melno piparu. Katru kārtu apsmērē (vai pēc saviem ieskatiem).

Šie ir slāņaini salāti. Saliek tos bīdāmā formā vai uz liela šķīvja slānis pa slānim šādā secībā:

1. rīvētu kausētu sieru.
2. olas, sarīvētas uz vidējas rīves.
3. Šķēlēs sagriezta cepta fileja.
4. Vārītas rīvētas bietes.

Gatavos salātus ievieto ledusskapī. Vismaz uz 1 stundu.

Tie lieliski izskatās uz svētku galda un ir patiešām garšīgi. Iedomājieties, kāda pikanta vistas gaļa tajā un siers ar spilgti kūpinātu garšu. Un par bietēm neko nevar teikt – tās ir gardas!

Pagatavošanai jums būs nepieciešams:

Bietes – 3 gab.
Kūpināts (kausēts) siers – 250 g.
Vārītas olas – 5 gab.
Vistas fileja – 300 g.
Garšvielas vistas gaļai.
Majonēze – 200 g. (pēc garšas)
Ķiploki – 3 daiviņas
Sāls, pipari – pievieno pēc garšas.

Labu apetīti!

Saglabājiet recepti savos sociālajos tīklos, lai to nepazaudētu.