Šie salāti pazudīs no galda neatkarīgi no tā, cik reižu tos gatavosiet; interesantas receptes ar dažādām zivīm

Salāti ir vienkārši izcili — jebkurai gaumei un jebkuram maciņam. Salāti ar skumbriju un ķilavām vai siļķe ar avokado. Tas ir tik garšīgi. Cik pagatavosiet, tik arī apēdīs, un vēl papildporcijas palūgs

Pie mums tie pārspēj rekordus gan pazušanas ātrumā, gan sajūsminātos atsauksmēs. Mēs tūlīt parādīsim 5 lieliskākās salātu receptes ar dažādām zivīm. Izvēlieties to, kas jums patīk visvairāk, un noteikti gatavojiet gan svētku galdam, gan ikdienai.

Visas nepieciešamās sastāvdaļas un to daudzumi ir katrā receptē. Gatavosim ātri, bez liekas sarežģītības un gariem paskaidrojumiem. Salātos viss ir saprotami, un mēs nevēlamies, lai jūs pavadītu pusdienu, tos izpētot un gatavojot.

✅ 1. Salāti ar skumbriju

Recepte ir ļoti sena, bet, kā jau teicām, tai līdzīgu tiešām nav. Vienkārši atgādinām, ka no pavisam vienkāršām sastāvdaļām var pagatavot tik gardu ēdienu.

Receptē izmanto auksti kūpinātu skumbriju, vārītas olas un kartupeļus (kartupeļus attiecīgi vāra mundierī). Svaigs gurķis, sīpols. No zaļumiem iesakām ņemt gan pētersīļus, gan dilles vienlaikus. Mērce — majonēze.

Visu sagriežam tādiem gabaliņiem kā foto, ne pārāk smalki. Olas — kopā ar dzeltenumu. Nedaudz būs jāpaciešas, tīrot zivis no asakām, taču bez tā zivju receptēs diemžēl neiztikt.

Salāti ir neticami garšīgi. Skumbrijas cienītāji sapratīs. 😉 Rakstiet komentāros — vai jūs gatavojat šādus salātus un vai jūsu recepte atšķiras no mūsu varianta.

 

👉 Sastāvdaļas
Skumbrija – 200 g
Olas – 2 gab.
Kartupeļi – 250 g
Gurķis – 100 g
Sīpols – 50 g
Dilles – 1/2 saiņa
Pētersīļi – 1/2 saiņa
Majonēze – 2 ēd.k.
Sāls un pipari – pēc garšas

✅ 2. Salāti ar ķilavām

Šie ir ļoti vienkārši salāti, vienkāršāki par tiem, iespējams, neko nevar izdomāt. Bet tieši tas tos padara tik labus — nekas lieks. Un rezultāts tāds, ka siekalas saskrien jau no izskata vien.

Ķilavas ņemam pašas klasiskākās, tieši tās, par kurām jūs tagad padomājāt — no “tās no bērnības”. Notīrām līdz filejām. Atkal mazliet būs jāpaciešas, bet rezultāts to ir tā vērts.

Kartupeļus vāram mundierī, tāpat kā pirmajā variantā. Griežam lielos gabalos. Sīpolu — vēlams sarkano, saldeno. Ja tāda nav, derēs arī parastais. To griežam ļoti plānās pusītes ripiņās. Eļļu, ja iespējams, izvēlamies aromātisku, lai apetīte un patīkamā gaidīšanas sajūta vienkārši pārņemtu.

Tātad — šādi salāti sanāk. Patiesi, vai tad negribas uzreiz pagaršot? Nu? Mēģināsiet? Ļoti iesaku — kaut nelielu daudzumu, bet uztaisiet nogaršošanai. Pēc tam, kā saka, ar ausīm nenovilk­siet no galda.

👉 Sastāvdaļas
Ķilavas – 150 g
Kartupeļi – 350 g
Sīpols – 50 g
Dilles – pēc garšas
Sāls un pipari – pēc garšas
Augu eļļa – pēc garšas

 

Lasi vēl: Vārīti ceptie kartupeļi sanāks īpaši kraukšķīgi, ja ūdenim pievienosiet vienu parastu sastāvdaļu

✅ 3. Salāti ar siļķi

Šie salāti pazūd no galda sekundes laikā — goda vārds. It īpaši dāmām tie ļoti patīk. Tāds maigs, pat izsmalcināts garšas un ļoti oriģināls sastāvs. Šādus salātus jūs, visticamāk, nekad vēl neesat pagaršojuši.

VIDEO:

Tātad ņemam siļķes fileju un sagriežam kubiņos. Avokado — arī kubiņos. Uzreiz pārlejam ar citronu sulu, citādi tas kļūs tumšs un neizskatīgs. Sīpols — vēlams sarkanais, lai nebūtu rūgtuma. Nedaudz pētersīļu, ļoti smalki. Mērce — eļļa.

Tikai paskatieties — kāds skaistums! Noteikti pagatavojiet. It īpaši, ja jūs mīlat avokado. Bet ja nekad neesat ar to gatavojuši, tad jo vairāk pamēģiniet.

Kā pareizi izvēlēties un tīrīt avokado, skatieties internetā. Tas ir vienkārši — nebaidieties, pērciet un baudiet. Un tagad tas nemaksā nemaz tik dārgi.

👉 Sastāvdaļas
Siļķe – 100 g
Avokado – 150 g
Citronu – 1/2 gab.
Sīpols – 30 g
Pētersīļi – pēc garšas
Sāls un pipari – pēc garšas
Augu eļļa – pēc garšas

 

 

4. Salāti ar lasi

Ļoti jauki, skaisti un apetīti rosinoši salāti. Nebūs pārāk dārgi. Lai gan, protams, visa sarkanā zivs tagad maksā kā čuguna tilts. Bet svētku galdam reizēm var atļauties. Izmantojam auksti kūpinātu lasi. Iespējams nopirkt paciņā ap 3 EUR. Burtiski sagriežam to plānās, gandrīz caurspīdīgās šķēlītēs.

Tālāk — aissbergs. Citi salātu veidi būs mazāk piemēroti. Griežam diezgan lielos gabalos. Tomāti — vēlams mazie, piemēram, ķiršu. Sīpols — labāk sarkanais. No zaļumiem — pētersīļi. Un dažādu sēkliņu maisījums — kā ideālais pēdējais akcents. Mērce no eļļas, citronu sulas un sojas mērces.

Izskatās gardi, vai ne? Zivju ēdienu un recepšu cienītāji noteikti būs sajūsmā. Te ir gan svaigums, gan veselīgums, gan neparasta garša. Gatavojiet, nešaubieties.

👉 Sastāvdaļas
Lasis – 80 g filejas
Aissberga salāti – 120 g
Tomāti – 150 g
Sīpols – 50 g
Pētersīļi – pēc garšas
Citronu sula – no 1/2 gab.
Sojas mērce – 1 ēd.k.
Augu eļļa – 2 ēd.k.
Jebkuras sēkliņas – 1,5 ēd.k.

 

Lasi vēl: Vectēvs man parādīja, kā pareizi sālīt foreli: tā sanāk garšīga un fileja cieta

 

✅ 5. Salāti ar foreli

Šie salāti, bez šaubām, ir programmas nagla — jebkura svētku galda karalis. Pats lieliskākais sarkanās zivis salātu variants, kādu jebkad esam pagatavojuši. Lai gan nav lēti — toties tik garšīgi, ka varētu tos ēst ar acīm vien. Joks😉 Mēs ēdīsim pa īstam.

Tātad ņemam cēlā tipa sarkano zivi — lasi vai foreli. Ja galīgi nevar, tad var izmantot arī auksti kūpinātu balto zivi, kā iepriekšējā receptē. Griežam nelielos gabaliņos.

Tālāk — avokado kubiņos un uzreiz pārlej ar citronu sulu. Sīpols — labāk sarkanais. Nedaudz pētersīļu, ļoti smalki. Un noteikti siers — rīvēts uz smalkās rīves. Mērce — eļļa.

Salāti ir vienkārši izcili. Ēd, un saproti, ka labāka varianta vienkārši nevar būt. Ļoti maigi, mutē kūstoši kā sviests. Noteikti jānogaršo vismaz reizi.

👉 Sastāvdaļas
Sarkanā zivs – 100 g
Sīpols – 30 g
Avokado – 150 g
Si­ers – 50 g
Pētersīļi – pēc garšas
Citronu sula – 1–2 tējk.
Sāls un pipari – pēc garšas
Augu eļļa – pēc garšas

Izmēģini visas šīs receptes un noskaidro kura Tev garšo vislabāk. Labu apetīti un lai jauka diena.