Siera kūka ir garda, krēmīga un populāra deserts, kas sastāv no siera pildījuma uz sviesta cepumu pamatnes. To var pagatavot dažādās garšas variācijās un tā ir iecienīta gan kafejnīcās, gan mājās. Tā ir izsmalcināta un baudāma desertu izvēle.
Siera kūka / torte bez cepšanas
Siera kūka – Sastāvdaļas
450 g 20 % skābais krējums
300 g cepumi
100 g izkausēta sviesta
300 g labs iebiezinātais piens
10 g želatīns
¾ glāzes auksts vārīts ūdens
Pagatavošana
Saliekamo formu izklāj ar pergamentu. Sadrupina smalki cepumus un sajauc ar izkausēto sviestu. Maisījumam nav jābūt nedz treknam, nedz sausam. Izlieciet masu formā un kārtīgi sablietējiet. Liek ledusskapī uz pusstundu.
Krējumu sajauc ar iebiezināto pienu. Aplej želatīnu ar ¾ glāzēs ūdens un atstāj uz 10 minūtēm, lai piebriest. Pēc tam to izkausē karsta ūdens peldē. Nedaudz atdzesē un uzmanīgi lej klāt krējuma masai, nepārtraukti maisot.
Gatavo masu lej virsū cepumiem. Liek ledusskapī uz 2-3 stundām. Kad masa sastingusi, to var dekorēt ar svaigām ogām, rīvētu šokolādi vai riekstiem.