Sievai bieži nejutās labi un japāņu kaimiņiene ieteica viņai atbrīvoties no 3 lietām mājās; Tagad ir daudz labāk

Dažreiz cilvēki pat nepamana, ka viņu pašsajūta ir būtiski mainījusies. Arī slikts garastāvoklis – tās visas daudziem esot tikai “muļķības” kas ar laiku pāriešot. Bet ko darīt, ja tā nenotiek?

Ja jūtat, ka pamazām zaudējat interesi par visu un burtiski neko negribas darīt?  Japāņi ir gudra tauta, viņi ievēro īpašu austrumu filozofiju. Un šajā planētas daļā viņi ir pieraduši raudzīties lietu būtībā / iekšienē, nevis skatīties tikai problēmas  virspusē.

Japāņi saka, ka māja pēc iespējas biežāk jāsakārto, taču tas nenozīmē tikai noslaucīt galdus vai izmazgāt grīdu. Ja jūs sakopjat skapjus un izmetat visas nevajadzīgās lietas, tas ne tikai padarīs jūsu mājokli gaišāku… Kārtība lietās rada kārtību domās. Tas ir pārsteidzošs secinājums, taču japāņi jau sen ir sapratuši šo patiesību. Japāņi neiesaka ievilkt tīrīšanu skapjos pat uz dažām dienām. Tas jādara apņēmīgi un nekavējoties.

 

Vai tas jums šķiet pazīstami?

Jūsu skapī ir daudz lietu. Jā, jūs jau esat aizmirsis, kas tur ir un kas nav. Izņemsim visu no skapja. Un tagad sadaliet lietas divās daļās – tās, kuras jūs izmantosiet nākotnē, un tās, kuras jums nav vajadzīgas.

Daži cilvēki savā garderobē atstāj lietas, kas viņiem nav pievilcīgas, ar nodomu tās valkāt mājās, kad neviens cits tās neredzēs. Un tā ir ļoti liela kļūda. Uzvelciet vecu, necilu kleitu un staigājiet pa istabu, kurā ir spogulis. Kāds ir noskaņojums?

 

Tagad paskatieties uz sevi spogulī skaistā kleitā.  Daudzi cilvēki domā, ka mūs ieskauj tikai lietas. Tā nav – katra lieta var uzlabot mūsu enerģiju vai pasliktināt to. Un no tās lielā mērā ir atkarīga pašsajūta.

Sadzīvē esošie nešķīstošie priekšmeti pasliktina pašsajūtu. Un nekam nederīgas lietas nav tikai saplīsušas vai nevajadzīgas lietas. Īpaša uzmanība jāpievērš tām no tām, kas jums asociējas ar nepatikšanām jūsu dzīvē. Pat tad, ja jums kādreiz šī lieta ir patikusi, bet tagad tā jūs skumdina, tikai to ieraugot, – atvadieties no tās bez nožēlas.

Bet kuras ir šīs 3 pašas svarīgākās lietas par kurām runāju raksta sākumā un no kurām ieteica atbrīvoties japāņu kaimiņiene?

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu un lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment