Kad iesitu pannā lielu vistas olu, pavērās savāds skats!

Sākumā 60 gadus vecais amerikāņu fermeris Kriss Kīsts domāja, ka viņa sieva Džeina joko, bet vēlāk viņš šo skatu ieraudzīja pats!

55 gadus vecā sieviete nespēja noticēt, kad pārsita lielu vistas olu un tajā atrada vēl vienu sīciņu olu. Otrā ola bija daudz mazāka par “mātes olu” un vairāk atgādināja paipalu olu.

Džeina bija ļoti pārsteigta, kad iesitot olu, kopā ar tās dzeltenumu un baltumu pannā ieripoja vēl viena ola.

“Kad vakarā kūtī savācu olas, starp tām bija viena diezgan liela. Man bija aizdomas, ka tajā varētu būt divi dzeltenumi; šādas olas manām vistām dažkārt bijušas jau iepriekš,” pauda sieviete.

Savukārt viņas vīrs atzina, ka nekad neko tādu neesot redzējis. Otrā ola bija daudz mazāka, ideāli apaļa, viņš sacīja.

Kad Džeina pārsita otro olu, iekšpusē bija tikai baltums.

Eksperti pauduši viedokli, ka šāds rets dabas fenomens var rasties, ja vista piedzīvo šoku olu ražošanas laikā.

Jāmin, ka Latvijā pirms vairākiem gadiem arī tika reģistrēts gadījums, kad kāda saimniece Alūksnē vistas olā atrada vēl vienu mazāka izmēra olu un bija ļoti izbrīnīta, jo nekad agrāk neko tādu nebija redzējusi.

Speciālisti toreiz atzina, ka tā ir dabas kļūda, kuras rezultātā olas čaumala ir veidojusies vēlreiz. Pēc viņu uzskata, vistai kaut kas ir traucējis izveidot normālu olu, tādēļ olā attīstījies otrs veidojums, kas līdzinās olai.

Šī jaunā sieviete aizsedza pusi sejas ar roku, bet, kad viņa to noņēma, apkārtējiem bija grūti valdīt emocijas

Ja tev šis raksts šķita interesants, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment