Sviests ar siļķes garšu ir interesants variants, lai dažādotu ierastos grauzdiņus brokastīs.
To ir ļoti viegli pagatavot, un to var uzglabāt ledusskapī kā parastu ziežamo sviestu. Kā pagatavot šādu sviestu, lasi šajā rakstā!
Sastāvdaļas:
Viegli sālīta siļķe – 1 gabals
Sinepes – 1 tējkarote
Sviests – 200 g
Citronu sula – 1 ēdamkarote
Ola – 1 gabals
Svaigas dilles – 1 saišķis
Pagatavošanas metode:
Nomazgājiet zivi, noņemiet galvu un izņemiet iekšpusi, ļoti uzmanīgi izņemiet visas asakas. Sagriež gabaliņos. Novāra cieti vārītu olu, atdzesē, nomizo no čaumalas.
Lasi vēl: Kā noņemt smaku no plastmasas traukiem: padomi trauku glābšanai un tīrīšanai
Blendera bļodā liek siļķi, vārītu olu, sviestu, sinepes, izspiež citrona sulu. Visas sastāvdaļas sasmalcina līdz viendabīgai pastas masai.
Pievieno smalki sagrieztas dilles un labi samaisa. Gatavu sviestu iepilda tīrās burciņās un liek ledusskapī, lai sacietē.
Sanāk viegli pikants, gards un oriģināls sviests!