“Silvanols” attīsta produktu klāstu elpceļu veselībai

Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums “Silvanols” radījis jaunu balzamu elpceļiem GoRespiro Kids. Ieklausoties ārstu un farmaceitu ieteikumos, papildināta GoRespiro produktu līnija un izveidots balzams ar pārdomātu produkta sastāvu, kas ir iespējami drošs gan alerģiskiem, gan adipoziem bērniem.

Ņemot vērā labās atsauksmes gan no ārstiem, gan no farmaceitiem par GoRespiro kapsulu formā, “Silvanols” ir izstrādājis pēc sastāva un iedarbības līdzīgu produktu bērniem – GoRespiro Kids balzamu. Ar šo produktu līnijas paplašināšanu 3 gadu laikā plānots celt uzņēmuma apgrozījumu par apmēram 150 tūkstošiem eiro. Produkts izstrādāts, balstoties uz “Silvanols” Pētniecības un attīstības nodaļas ekspertu augsto profesionalitāti un darbaspējām, bez papildu ieguldījuma ārējos resursos.

Plaši atpazītais un iemīļotais līdzeklis GoRespiro kapsulu formā ir dabas vielu komplekss elpceļu veselībai, kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu Astmosil un 2014. gadā saņēma Eksporta un inovāciju balvu kategorijā “Inovatīvākais produkts”. GoRespiro efektivitāte ir augsti novērtēta farmaceitu un ārstu lokā, kā arī GoRespiro kapsulu labvēlīgā ietekme uz elpceļiem ir zinātniski pierādīta – sadarbībā ar Latvijas medicīnas iestādēm un augstskolām “Silvanols” ir veicis Astmosil jeb GoRespiro efektivitātes novērojumus. Tik tikko ir noslēdzies apjomīgākais no tiem – produkta klīniskās izpētes projekts, ko veica Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņu universitātes pētnieki. Tas ir uzņēmuma atbildīgās attieksmes apliecinājums sabiedrībai, jo Latvijā tāds novērojums tika veikts pirmo reizi, tāpat arī pirmoreiz ar Latvijā ražotu uztura bagātinātāju. Novērojuma tiešās izmaksas veido summu aptuveni 20 tūkstošu eiro apmērā.

“Silvanols”, konsultējoties ar speciālistiem, īpaši ņēmis vērā to, ka pieaug alerģiju skaits gan bērnu vecumā, gan pieaugušajiem, tāpēc, izstrādājot jaunā produkta sastāvu, maksimāli tika samazināta alerģiju iespējamība uztura bagātinātāja lietošanā. Piemēram, sastāvā esošā dabīgā Latvijas melleņu sula ne vien nodrošina produktam lielisku garšu, bet arī alergologi to atzinuši par vispiemērotāko sulu, jo tā praktiski neizraisa alerģijas. Tāpat “Silvanola” pētnieki ir piemeklējuši optimālu balzama saldinātāju – fruktozi, kas ir dabīgs cukurs, 100% iegūts no augļiem un ar ļoti patīkamu garšu, taču, salīdzinot ar cukuru, tam ir ļoti zems glikēmiskais indekss – tikai 12 (glikozei tas ir 96). Tas nozīmē, ka GoRespiro balzams ir piemērots arī adipoziem bērniem, jo neizraisa strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, kā arī tā ir piemērota izvēle bērniem, kas sadzīvo ar cukura diabētu.

GoRespiro produkti ir uztura bagātinātāji ar augu ekstraktiem, kas īpaši izstrādāti elpceļu veselībai. GoRespiro kapsulas paredzētas pieaugušajiem un bērniem no 12 gadu vecuma, bet GoRespiro Kids balzamu var lietot bērni jau no 3 gadu vecuma. Gan GoRespiro Kids balzams, gan GoRespiro kapsulas ir pieejamas visos aptieku tīklos Latvijā. Plašāka informācija pieejama: http://www.longgo.lv.

Par “Silvanols”

“Silvanols” ir Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums, kas jau teju 24 gadus ražo dabiskas izcelsmes uztura bagātinātājus, medicīniskās ierīces, kosmētiku un zāles. “Silvanols” ražotās produkcijas kvalitāti un drošumu apliecina ISO 22000, ISO 13485 un GMP (Labas Ražošanas prakses) sertifikāti. 100% uzņēmuma akciju pieder AS “Olainfarm”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment