Sinoptiķi paredz nelabvēlīgu laiku pavasara beigās; Maijs varētu mūs visus pievilt

Meteorologi ir snieguši informāciju par laikapstākļiem, kas mums gaidāmi maijā. Pēdējais pavasara mēnesis varētu sagādāt nepatīkamus pārsteigumus no klimatiskā viedokļa. Tas būs īsts izaicinājums daudziem cilvēkiem, kas saskarsies ar dažādiem laika apstākļiem.

 

Gismeteo dienesta speciālisti jaunajos datu prognozēs norāda, ka šī gada pavasaris lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu varētu būt ļoti nelabvēlīgs. Aprīlī savukārt dažās mūsu valsts teritorijās bija silts kā vasarā, un dažviet tika sasniegti jauni temperatūras rekordi.

 

Sinoptiķi maijā prognozē ne tikai iespējamu aukstuma sabrukumu, bet arī lielu vai pat neticamu lietus daudzumu. Tā rezultātā centrālajā daļā gandrīz visu pirmā mēneša pusē gaidāmas lietainas dienas.

Dienvidu reģionos lietus sāksies jau 1. maijā un turpināsies katru dienu līdz pat 12. maijam. Tas nozīmē, ka visas maija brīvdienas būs pavadāmas mākoņainā un nepavasarīgā laikā. Termometra stabiņi saglabāsies ap 14-15 grādiem pēc Celsija.

 

 

Austrumu dienvidu reģionos gaidāma līdzīga situācija. Meteorologi prognozē, ka pavasara beigās nav jācer uz siltumu un sauli. Maijā gaidāmi ikdienas nokrišņi, un temperatūra varētu saglabāties pat zemāka par plus 13 grādiem.

 

Pēc ekspertu prognozēm, nākamajā mēnesī daudzās valsts ziemeļrietumu teritorijās gaidāmas intensīvas lietusgāzes. Savukārt saulains un sauss būs tikai dienvidu reģionos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Šāda prognoze varētu sagādāt nepatīkamu pārsteigumu tiem, kuri maijā bija plānojuši dažādas darbiņus laukā vai doties piknikā un cept gaļu. Šādos gadījumos būs jāatliek šie plāni uz vēlāku laiku, ņemot vērā nelabvēlīgos laikapstākļus.

 

Aprīļa beigās prognozes liecina, ka mēneša pēdējās dienās gaidāmi lieli temperatūras svārstības un nelabvēlīgi laikapstākļi. Turpinot lasīt, tu uzzināsi vairāk par tuvojošos laikapstākļu prognozi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment