Sīpolu laistīšana ar sāli: kā tas darbojas un kāpēc efekts būs pazīstams ikvienam dārzniekam

Sāls šķīdumu var izmantot kā vienkomponentu produktu vai kā divkomponentu produktu. Ja vēlamies sīpolus mēslot ar slāpekli vienā reizē un veikt profilaktiskus pasākumus, tad 10 litros ūdens jāsajauc 30 g parastā sāls, 30 g jodētā sāls un 1 karote amonjaka. Tālāk kompozīciju uzreiz pārlej sīpoliem. Pēc 3 nedēļām procedūru atkārto, bet neizmantojot amonjaku, jo jaukšana ar slāpekli ir kaitīga. Ja sl**ības simptomi parādās uz dārzeņiem, tad ar trešo noplūdi tie jānovērš. Nav nepieciešams veikt trešo laistīšanu bez iemesla.

Zemēs, kur patogēni pastāvīgi plosās kopā ar sēnītēm, pavasarī dobes jāapstrādā ar daudzkomponentu šķīdumu. To iegūst, 10 litros ūdens sajaucot 50 g sāls, 2 ēd.k. amonjaks un vairāki kālija permanganāta kristāli. Par 1 kv.m. stādījumi izbirst veselu spaini.

Lasi vēl: Īrisu barošana pirms ziedēšanas maijā, lai tie ziedētu ilgi un krāšņi

Tā rezultātā apstrāde dos vislabākos iespējamos rezultātus.

Apstrādes laiki

Sākotnējā laistīšana ir nepieciešama nedēļu pēc pirmo lapu parādīšanās no zemes. Procedūru atkārto 3 nedēļas no pirmā darba datuma.

Lasi vēl: Gurķu piebarošana ar raugu un pelniem

Trešo reizi ne vienmēr dzirdina, bet tikai tad, kad ir sli*ības simptomi, aprēķinot periodu tā, lai kopš atkārtotas ārstēšanas dienas būtu pagājušas vismaz 10 dienas.

Viss sāksies jau šovakar un ilgs vairākas dienas – kā labāk sagatavoties šim daudziem izaicinošam laikam

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment