Sīpolu miziņu izmantošana. Noderīgs uzlējums un novārījums dārzam un mazdārziņiem

Sīpolu mizas ir ļoti daudzfunkcionālas. Tās palīdz cīnīties ar daudziem kaitēkļiem un tiek izmantota arī kā lielisks mēslojums.

Kāda ir tās lietderība un kā to var izmantot?

Pirmais, par ko mēs uzreiz iedomājamies, ir mēslojums. Un tā tas arī ir. Sīpolu mizās ir daudz dažādu noderīgu vielu, kas ir labvēlīgas augsnes mēslošanai. Turklāt tās var arī pretoties dažādiem kaitēkļiem, kā arī dažu augu kaitēm.

Ar mizām var tikt galā ar laputīm, trijspārņiem, tās palīdzēs atbrīvoties arī no zirnekļērcītēm. Lai to izdarītu, tiek pagatavots vienkāršs uzlējums. Jāaizber apmēram litra burka ar mizām, un tā jāaplej ar 2 litriem karsta ūdens (40 grādu).

Tālāk to visu vienkārši notur (divas dienas) un pēc tam pārtecina. Turklāt, lai sīpolu sastāvs labāk pieliptu pie apstrādāto augu lapām, tajā var iepilināt nedaudz šķidro ziepju. Pirms sākat apsmidzināt augus, atšķaidiet šķīdumu ar ūdeni 1:2.

Lasi vēl: Bagātīgs, aromātisks un ļoti garšīgs borščs. Dalos ar savu īpašo šīs zupiņas noslēpumu!

Lai sekmīgi pretotos zirnekļa ērcēm un zemeņu ērcēm, augi jāapsmidzina nepārtraukti vairākus mēnešus. Tomēr starp šādām apstrādes reizēm ir jāizdara intervāls, proti, apmēram 7 dienas. Veicot šo apstrādi, jācenšas panākt, lai uzlējums nokristu arī uz lapu apakšējās daļas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment