Sīpolus vairs nepērku: Gladiolu bērni palīdzēja no nekā izveidot sulīgu puķu dārzu (Metode slinkiem dārzniekiem)

 

Rūpes par jauniem gladiolu mazuļiem

Jauniem mazuļiem nepieciešama pastāvīga uzmanība. Es tos laistu pēc vajadzības. Es raugos, lai augsne neizžūtu, bet arī nebūtu pārāk mitra. 3-4 nedēļas pēc dīgtspējas es veicu pirmo mēslojumu. Es izmantoju komplekso mēslojumu ar zemu slāpekļa saturu.

Es regulāri ravēju dobi un irdinu augsni. Tas ir nepieciešams, lai gaiss labāk piekļūtu saknēm. Lai pasargātu no kaitēkļiem, augus apsmidzinu ar bioloģiskiem preparātiem. Pirmajā gadā galvenais uzdevums ir izaudzēt labu sīpoli. Tāpēc es noņemu ziedu kātus.
Pareizi kopjot, pēc gada vai diviem jums būs spēcīgas, veselīgas sīpoli. Kas būs tālāk? Kad varam sagaidīt pirmo ziedēšanu? Par to mēs runāsim pēdējā daļā.

No mazuļa līdz ziedošai gladiolai: cerības un rezultāti

No mazuļa līdz gladiolu ziedēšanai paiet 2-3 gadi. Pirmajā gadā no mazuļa veidojas mazs sīpols, kura izmērs ir 1-2 cm. Otrajā gadā sīpols palielinās līdz 3-4 cm. Daži augi var radīt pirmo ziedu. Bet īsta, sulīga ziedēšana parasti sākas trešajā gadā.

Lai iegūtu lielus, veselīgus sīpolus, es katru rudeni izroku gladiolas. Es atdalu jaunos mazuļus un uzglabāju sīpolus vēsā vietā. Regulāri baroju augus un pasargāju no kaitēm. Tas palīdz izaudzēt skaistus, kvalitatīvus ziedus.

Gladiolu audzēšana no bērniem ir aizraujošs process. Tas ne tikai ietaupa naudu, bet arī sagādā lielu prieku. Vērot, kā mazs bērns izaug par lielu, skaistu ziedu, ir īsts dabas brīnums.

Lasi vēl: Nekad nenovietojiet spoguli šajās vietās

Es ceru, ka jums tas noderēja.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment