Sirdi sažņaudzošs fotoprojekts attēlo mātes pārdzīvojumus pēc miruša bērniņa dzemdībām (FOTO)

Kļūt par vecākiem lielākajai daļai cilvēku ir lielākais notikums dzīvē, neatkarīgi no tā vai pasaulē nācis pirmais, otrais vai trešais mazulis. Katrs no šiem mirkļiem ir unikāls un nesalīdzināms ar neko citu. Kādā fotoprojektā ir iemūžināti kadri no dzemdībām, kur sieviete diemžēl pasaulē laida nedzīvu mazuli.

Statistika ir nežēlīga – katra 200. grūtniecība beidzas ar nedzīva mazuļa piedzimšanu. Un diemžēl 33 gadus vecā Sāra Džeida no Austrālijas bija tā viena no 200… Viņas dēls Aksels mira viņas miesās, galvas smadzeņu attīstības traucējumu dēļ. Viņai dzemdības sākās 33. grūtniecības nedēļā.

Uzzinot, ka viņas mazulis ir miris, Sāra vērsās pie fotogrāfes Laisijas Barratas, kas specializējas dzemdību fotogrāfijā. Viņa vēlējās vismaz kādas atmiņas no sava bērniņa, lai arī miruša. Leisija piekrita un iemūžināja mirušā Aksela piedzimšanu. Kadri ir sirdi sažņaudzoši.  Pēc Sāras teiktā, šī fotosesija palīdzēja viņai ar vīru tikt pāri dēla zaudēšanas izraisītajām dvēseles mokām.

“Es sapņoju par skaistām dzemdībām, bet kad uzzināju, ka viss ir beidzies – bērns ir miris, man vienalga gribējās iemūžināt šo mirkli un mūsu mazuli.”, atklāj Sāra. “Dzemdību laikā es raudāju. Mans ķermenis bija gatavs Akselu izstumt, bet sirds gribēja mazuli paturēt sevī. Kad man iedeva viņu paturēt, es izjutu pārsteidzošas jūtas – man gribējās apskaut savu bērnu un nelaist viņu vaļā mūžam.”, viņa piebilst.

 

Lasi vēl: 7 ilustrācijas, kurās sevi atpazīs ikviens pāris (FOTO)

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment