Sirdi sildošs stāsts par to kā suņu mamma audzināšanā papildus saviem kucēniem uzņēma arī citus mazuļus

Dabā ir tik daudz mīlestības dzīvnieku vidū! Dažreiz pat tas, ko dara dzīvnieki, ir daudz cilvēcīgāk nekā tas, ko dara cilvēki. Nereti cilvēki nav spējīgi uz līdzīgu rīcību – sniegt palīdzīgu roku nelaimē nonākušajiem dzīvnieku mazuļiem, jo bīstas no atbildības, taču dzīvnieku valstībā mamma ir un paliek mamma jebkurā sugā – ja viņa var palīdzēt savu iepēju robežās, tad viņa to darīs.

Šī suņu mamma ir “adoptējusi” citas dzīvnieku sugas mazuļus, jo tie ir palikuši bez savas mammas. Trušu mamma bija izbēgusi no audzētavas trušu būra un tur atstāja savus 6 vienas nedēļas vecus trušu mazuļus. Audzētāji nolēma uzstādīt lamatas trušu mammai, kura, domājams, būtu atgriezusies pie saviem trusēniem, taču viss velti – nākamajā rītā lamatas nebija izkustējušās ne no vietas, un mazie trusēni vēl joprojām gaidīja savu mammu. Audzētāji saprata, ka trušu mamma pie mazuļiem neatgriezīsties, un ienesa tos iekšā siltumā, kur plānoja tos barot ar pudelīti.

Ienesot trušu mazuļus iekšā, notika neticamais – suņu mamma izrādīja lielas rūpes par viņiem, un audzētāji ļāva viņas mātišķajām jūtām izpausties. Šī suņu mamma kopā ar saviem kucēniem pieņēma visus 6 trušu mazuļus. Suņu mamma labprāt dalījās ar savu uzmanību, pienu, siltumu un pēc vajadzības vēl nomazgāja trusēnus.

Kas ir interesanti, truši, būdami jau pieauguši, nebaidās no suņiem un ir gana rotaļīgi.

Lasi vēl: Suns norādīja saimniekiem uz to, ko pat ārsti nevarēja no sākuma atklāt! Aizkustinošs stāsts

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment