Sirds automašīnas apakšā – kāpēc daudzi autovadītāji sāka to piekārt, un ko tas nozīmē

Iespējamo automobiļu modifikāciju un tūninga iespēju saraksts ir saskaitāms simtos pozīciju. Daudzi autovadītāji vēlas izcelties uz ceļa, tāpēc izrotā savu transportlīdzekli ar uzlīmēm, logotipiem vai aksesuāriem.

Tagad arvien biežāk uz ceļiem ir sastopamas automašīnas, uz kuru aizmugures ir piestiprināta sirds. Rodas loģisks jautājums: ko nozīmē šis rotājums? Izpratīsim.

Piestiprināt kaut ko automašīnas aizmugurē ir ierasts tūninga veids. Tam palīdz vilkšanas acs vai jūgstieple, kurai nav grūti piestiprināt iecienīto priekšmetu.

Daži autovadītāji novieto nelielu kausu, atsaucoties uz kravas automobiļu ekspluatāciju pirms vairākiem gadu desmitiem, un tagad arvien biežāk var redzēt automašīnas ar sirdi aizmugurē. Sākotnēji var šķist, ka tas ir vēl viens “jaunatklāts” tuninga veids, taču nē. Šim risinājumam ir sena un interesanta vēsture.

Neparasto aksesuāru uz automobiļa aizmugures sauc par “tsurikawa”. Nav grūti nojaust, ka šī tūninga metode radusies japāņu kultūrā.

Sākotnēji tsurikawa bija gredzens sabiedriskajā transportā, pie kura ir ērti pieturēties īsākiem cilvēkiem. Tomēr diezgan ātri šāda sirsniņa atrada pielietojumu automobiļu jomā.

Lasi vēl: Melnā svītra aiz muguras, vēlmju piepildījums priekšā: Tamāra Globa dalās, kuras no zīmēm uzziedēs jaunam dzīves posmam

Šā aksesuāra lietošanas pirmsākumos japāņi burtiski noskrūvēja gredzenus no autobusiem un uzstādīja tos savos automobiļos. Grūti pateikt, ko tieši viņi vēlējās panākt.

Iespējams, šādā veidā autovadītāji parādīja, ka, pateicoties personīgajām automašīnām, viņiem vairs nav nepieciešams sabiedriskais transports, taču plaši izplatīts ir viedoklis par tsurikawa kā nepietiekamas piekares rādītāju.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment