Šis brīnumlīdzeklis, kas atrodas jebkurā virtuvē, var izglābt jūsu dārzu: to izmanto pieredzējušākie dārznieki

Šis produkts ir ne tikai neaizstājams palīgs virtuvē, bet arī īsts dārzkopju labākais draugs. Jūs minat, kas tas ir un kā to lietot? Tūlīt noskaidrosim!

Patiesībā runa ir par visparastāko dzeramo sodu. Tātad, kas tas ir? Tā ir nātrija un ogļskābes skābais sāls produkts. Tas ir baltas krāsas pulveris ar nedaudz iesāļu, ziepjainu garšu. Tas diezgan slikti šķīst ūdenī, jo šim šķīdumam ir viegli sārmaina reakcija. Dzeramo sodu izmanto dažādos “uzdevumos” – jā, arī dārzā, kur, kā izrādās, tā ir ļoti, ļoti noderīga.

Tātad, noskaidrosim, kādos gadījumos dzeramā soda ir pirmais glābējs dārzā?

Cīņa pret miltrasu

Šis sēnīšu uzbrukums var ievērojami kaitēt jūsu augiem, kas aug jūsu dārzā. Lai no tās tiktu vaļā, palīdzēs sodas šķīdums, kas pagatavojams šādi: 1 ēdamkarote sodas, 1 ēdamkarote augu eļļas un 1 ēdamkarote trauku mazgāšanas līdzekļa – to visu izšķīdina 1 litrā ūdens. Ar šo šķidrumu apsmidzina augus sausā laikā, atkārto to vēlreiz pēc nedēļas.

Rožu spēcināšana

Foto – Pexels

Lai stimulētu jaunu dzinumu augšanu, pagatavojiet šķīdumu šādi: 1 tējkarote dzeramā soda, 1 tējkarotes magnija sulfāts un ½ tējkarote amonjaka, to visu izšķīdina 5 litros ūdens. Apsmidzina rozes ar šo šķīdumu sausā laikā. Jau pēc laika jūs redzēsiet jaunos dzinumus.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Palīdz cīņā ar nezālēm

Foto – pexels

Ikviens dārza saimnieks zina, cik kaitinošas ir nezāles, kas aug bruģa spraugās. Un, kā izrādās, lai ar to tiktu galā, nekas diži vairāk nav nepieciešams kā vien tā pati dzeramā soda un sauss laiks. Jāpagatavo pavisam vienkāršs uzlējums: 2 ēdamkarotes sodas jāizšķīdina 1 litrā ūdens. Un ar šo šķīdumu bagātīgi jāsalaista bruģa spraugas. Pēc mēneša šo darbību atkārto.

Kam vēl dārzā palīdz dzeramā soda?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment