Šis ir mana tēta firmas ēdiens: visu ieliek vienā pannā un ēdiens gatavas – “slinkā” recepte ļoti garšīgām vakariņām

Foto – ekrānuzņēmums

Šis ēdiens būs īsts atradums tiem, kas meklē sātīgas, garšīgas un viegli pagatavojamas vakariņas.

Bet kāpēc cepti kartupeļi ir tik gardi? Cepti kartupeļi kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi, pateicoties Maillard reakcijai, kas notiek augstas temperatūras ietekmē starp cukuriem un aminoskābēm. Šī reakcija veido garšas savienojumus, kas rada dziļāku un sarežģītāku garšu. Kartupeļi satur daudz cietes, kas gatavošanas laikā sadalās un veido kraukšķīgu ārpusi. Cietes sadalīšanās un karamelizācija piešķir kartupeļiem to raksturīgo garšu un tekstūru.

Cepot kartupeļus eļļā, tauki piešķir tiem bagātīgu garšu un padara tos kraukšķīgus. Tauki arī veicina garšas molekulu izšķīšanu, kas pastiprina garšu. Sāls izceļ kartupeļu dabisko garšu un pievieno nepieciešamo garšas balansu, padarot tos vēl pievilcīgākus.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ceptiem kartupeļiem ir kraukšķīga ārpuse un mīksta, krēmīga iekšpuse. Šis kontrasts padara ēšanu patīkamāku un interesantāku. Kartupeļi labi uzsūc dažādas garšvielas un piedevas, piemēram, ķiplokus, rozmarīnu, papriku un citus. Šīs piedevas papildina un uzlabo kartupeļu dabisko garšu.

Visi šie faktori kopā padara ceptus kartupeļus par garšīgu un pievilcīgu ēdienu, ko mīl cilvēki visā pasaulē.

Bet šī recepte nav vienkārši cepti kartupeļi, bet gan izcils salikums ar knifiņiem! Līdz zeltainai garoziņai apcepti jaunie kartupelīši, sulīga maltā gaļa ar kūpinātas paprikas aromātu un krējuma mērcīte ar ķiplokiem un dillēm – šī ir tāda kombinācija, kas neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi.

10 smakas, no kurām ērces baidās kā no uguns: pazīstams mežkopis atklāja noslēpumus, kā paslēpties no bīstamiem kukaiņiem

Sastāvdaļas:

Jaunie kartupelīši – 1 gab.
Maltā gaļa (mūsu gadījumā vistas un cūkgaļa – puse uz pusi) – 600 grami
Sviests – 20 grami
Vistas gaļas garšvielas
Sāls un pipari – pēc garšas
Dilles – buntīte
Ķiploku daiviņas – 4 gab.
Skābais krējums – 200 grami
Augu eļļa – cepšanai

 

Svarīgi gan ievērot precīzu pagatavošanas gaitu!

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment