Šis kāpostu ēdiens no galda pazūd vienā mirklī; Gatavoju no kāpsostiem sātīgu un maz zināmu ēdienu “uz ātro”

Kā teica mana vīra vectēvs, “kāposti tikai iztukšo vēderu”! Šodien piedāvāšu kāpostu recepti, kur šis teiciens nebūs vietā, jo ēdiens ir sātīgs un ļoti barojošs! Turklāt tā pagatavošana ir vienkārša!

Kāposti ir uzturvielām bagāti un satur daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, piemēram, C un K vitamīnu, B6 vitamīnu, folātu un šķiedrvielas. Kāpostus var izmantot ļoti dažādi – gan svaigus salātos, gan skābētus, ceptus, vārītus, sautētus vai arī pievienot zupām un sautējumiem. Tos var arī pildīt, izmantojot kā iesaiņojumu, kas padara tos par lielisku bāzi kulinārijas eksperimentiem (un mūsu ēdiens būs īpaši interesants)!

Lasi arī: Neparastie makaroni vakariņām 30 minūtēs

Kāpostiem ir neitrāla garša, kas ļauj tiem viegli saderēt ar dažādiem citiem produktiem un garšvielām. Tie labi uzsūc garšas no citiem ēdieniem, padarot tos par lielisku pamatu dažādiem ēdieniem. Kāposti ir plaši pieejami un parasti salīdzinoši lēti. Tas padara tos par pieejamu sastāvdaļu jebkurā sezonā, kas ir būtiski gan mājsaimniecībām, gan restorāniem.

Kāposti ir labi uzglabājami un ilgi saglabā svaigumu, īpaši, ja tos pareizi glabā vēsā un sausā vietā. Tas nozīmē, ka tie var būt ilgstoši pieejami virtuvē bez biežas iepirkšanās nepieciešamības. Kāposti ir ar zemu kaloriju saturu, bet tie ir ļoti sātīgi. Tas padara tos par lielisku izvēli tiem, kas vēlas uzturēt vai samazināt svaru, nepazaudējot uzturvērtību vai sātīgumu.

Kāposti ir izcili daudzveidīgi un barojoši, kas padara tos par lielisku bāzi dažādu ēdienu gatavošanai. Tie ir viegli pieejami, ekonomiski un ar daudzveidīgām izmantošanas iespējām, kas atvieglo kulinārijas procesus un veicina veselīgu uzturu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Pārejam pie ēdiena gatavošanas:

1. Kāpostus sasmalcina, pārliek dziļā bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni. Es atstāju kāpostus nostāvēties 10 minūtes.

 

2. Pēc tam kāpostus lieku caurdurī un ļauju kārtīgi notecināt.

 

3. Tad pievieno sāli, paprikas un paprikas maisījumu.

 

4. Tālāk liek olas un samaisiet kāpostu maisījumu.

 

5. Tad pievieno miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa.

 

6. Cepšanas pannā ielej augu eļļu un kārtīgi uzkarsē. Izklāju kāpostu maisījumu un ar karoti vienmērīgi izklāju pa visu pannas virsmu. Pēc tam pārklājiet pannu ar vāku, uzlieciet uguni uz zemu un apcepiet kāpostus 10 minūtes.

7. Tad es apgriežu kāpostu sacepumu uz otru pusi, izmantojot lielu šķīvi.

8. Uz kāpostu pamatnes liek vārītas desas aplīšus.

9. Uz desas liek tomātu šķēles.

10. Tad es pārkaisu ar cieto sieru, kas sarīvēts uz smalkās rīves. Pārklājiet pannu ar vāku un paturiet kāpostu sacepumu uz mazas uguns zem vāka vēl apmēram 10-15 minūtes).

11. Beigās apkaisu ar dillēm un pasniedzu galdā.

Labu apetīti! Garšīgs un apmierinošs kāpostu sacepums ir gatavs. Šo ēdienu pasniedzu ar skābo krējumu.

Sastāvdaļas:

Kāposti – 700 g
Olas – 2 gab
Milti – 3 ēd.k.
Vārīta desa – 150 g
Tomāts – 1 gab
Siers – 120 g

Sāls – 1 tējk.
Piparu maisījums – 1 tējk.
Paprika – 1 tējk.
Dārzeņu eļļa
Dilles

 

Šo ēdienu mīl gan pieaugušie, gan bērni. Noteikti izmēģini šo ēdienu un dalies ar savu viedokli komentāros!

Leave a Comment