Vistas fileju sasmalcina gaļas mašīnā un pievieno tai atdzesētus sīpolus. Izspiež maizes mīkstumu no piena, izspiež caur gaļas mašīnā, arī liek pie maltās gaļas.
Smalki sasmalcina kinzu un pētersīļus un pievieno maltai gaļai. Pārējā pienā ielej cieti un samaisa. Arī to pievieno maltai gaļai, visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Uzkarsē augu eļļu pannā, ar rokām izklāj nedaudz šķidru malto gaļu uz virsmas.
Apcep kotletes no abām pusēm līdz zeltainai garozai.
Pirms beidzamās samaisīšanas neaizmirstiet sālīt kotletes pēc garšas.
Vistas kotletēm nepieciešamās sastāvdaļas:
Vistas fileja – 1 kg
Sīpoli – 200 g
Maize – ½ šķēle
Piens – 200 ml
Ķiploks – 2 daiviņas
Sviests – 25 g
Cietes – 1 ēdamkarote
Kinza – 15 g
Pētersīļi – 15 g
Koriandrs – ½ tējkarote
Asie pipari – 1 tējkarote
Melnie pipari – ½ tējkarote
Sāls – ½ tējkarote
Vistas kotletes var pagatavot dažādos veidos – tās var cept uz pannas, grilēt, vārīt vai gatavot tvaikos. Katrs gatavošanas veids piešķir kotletēm savu īpašo garšas niansi. Tomēr es iesaku tieši cepšanu uz pannas.
Iegūsiet sulīgus vistas kotletes, kas kļūs par iecienītākajām vakariņām.
Tevi noteikti interesēs
- Ietiepīgs kā āzis! Eksperti nosauc 5 suņu šķirnes, kas ir ļoti “nepaklausīgas”by Laura Blūma
- Mazi, bet ļoti attapīgi: 6 miniatūras suņu šķirnes, kas tiek uzskatītas par gudrākajām pasaulēby Laura Blūma
- Kopš senseniem laikiem 17.janvārī atzīmē Meža dienu: kāpēc šī diena jātur godā un kādas tautas tradīcijas jāievēroby Laura Blūma