Vistas fileju sasmalcina gaļas mašīnā un pievieno tai atdzesētus sīpolus. Izspiež maizes mīkstumu no piena, izspiež caur gaļas mašīnā, arī liek pie maltās gaļas.
Smalki sasmalcina kinzu un pētersīļus un pievieno maltai gaļai. Pārējā pienā ielej cieti un samaisa. Arī to pievieno maltai gaļai, visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Uzkarsē augu eļļu pannā, ar rokām izklāj nedaudz šķidru malto gaļu uz virsmas.
Apcep kotletes no abām pusēm līdz zeltainai garozai.
Pirms beidzamās samaisīšanas neaizmirstiet sālīt kotletes pēc garšas.
Vistas kotletēm nepieciešamās sastāvdaļas:
Vistas fileja – 1 kg
Sīpoli – 200 g
Maize – ½ šķēle
Piens – 200 ml
Ķiploks – 2 daiviņas
Sviests – 25 g
Cietes – 1 ēdamkarote
Kinza – 15 g
Pētersīļi – 15 g
Koriandrs – ½ tējkarote
Asie pipari – 1 tējkarote
Melnie pipari – ½ tējkarote
Sāls – ½ tējkarote
Vistas kotletes var pagatavot dažādos veidos – tās var cept uz pannas, grilēt, vārīt vai gatavot tvaikos. Katrs gatavošanas veids piešķir kotletēm savu īpašo garšas niansi. Tomēr es iesaku tieši cepšanu uz pannas.
Iegūsiet sulīgus vistas kotletes, kas kļūs par iecienītākajām vakariņām.
Tevi noteikti interesēs
- Sešus mēnešus dzīvoju ar vīrieti, kurš pelnīja 700 euro, bet aizgāju no viņa tikai divu iemeslu dēļ
- Kāpēc patiesībā lielveikalos Lidl, Maxima bieži strādā tikai viena vai divas kases un ko viņi no tā iegūst
- Sāksies “melnā josla”: ko nedrīkst ņemt rokās 24. oktobrī – tautas ticējumi
- PVD izplata svarīgu informāciju visiem mīluļu īpašniekiem Latvijā: ”Mēs negaidīti varam arī braukt pārbaudīt”
- Vācu sievietes nav kautrīgas, kamēr latvietes sarkst šo darot: ”Pat vienatnē latvietes to nedarītu”
- Kāpēc kaķis sper ar pakaļkājām: eksperti atklāj patiesību, kamdēļ dzīvnieki tā dara









