Katru reizi, kad mūsmājās ir ģimenes svētki, viesi man jau iepriekš lūdz pagatavot šīs gardās kotletes. To sulīguma noslēpums ir maza viltībiņa, ko tev atklāšu, izklāstot gatavošanas gaitu.
Kotletēm der jebkura veida maltā gaļa un tās vienmēr izdodas lieliski. Šis gardais gaļas ēdiens pazūd no pannas tik ātri, ka dažreiz es pat nepaspēju uzklāt viesību galdu! Viena no atslēgas sastāvdaļām šajā receptē ir baltmaize, bet ar mazu triku. Plus viena īpaša sastāvdaļa, kas koteletes padarīs īpaši sulīgas!
Lasi arī: Kā tīrīt ādas jaku – efektīvi padomi
Kad baltmaizi izmērcē pienā vai ūdenī un pievieno malto gaļu, tā padara kotletes daudz mīkstākas un sulīgākas. Bez maizēm kotletes var iznākt sausākas vai cietākas, īpaši, ja tiek izmantota liesa gaļa. Maize darbojas kā saistviela kopā ar olām. Tā palīdz saturēt masu kopā, lai kotletes neizjuktu cepšanas laikā.
Tradicionāli maize tika pievienota, lai “izstieptu” dārgāko sastāvdaļu – gaļu. Tādējādi varēja pagatavot vairāk kotlešu no mazāka gaļas daudzuma. Tomēr, manuiprāt tas ir arī labas garšas jautājums.
Visas sastāvdaļas ar nepieciešamajām proporcijām atradīsi, kā parasti, raksta beigās.
Bet tagad stāstu tev pagatavošanas gaitu:
Vispirms ņemu baltmaizi un nogriežu garoziņas. Tās atstāju sausiņu pagatavošanai, bet maizes mīkstumu iemērcu pienā.
Tikmēr sagatavoju sīpolu: uz 500 gramiem maltās gaļas ņemu apmēram 100 gramus sīpolu. Sīpolu sasmalcinu blenderī kopā ar 2-3 ķiploka daiviņām.
No maizes nospiežu lieko šķidrumu, ielieku blenderī un sakuļu līdz izveidojas viendabīga maisa.
To pievienoju maltajai gaļai, pielieku karoti saldā krējuma, piesitu olu, pievienoju sāli, piparus un garšvielas. Visu kārtīgi samaisu. Konsistence izdodas diezgan maiga.
Tagad seko svarīga pagatavošanas daļa, kas padara kotletes īpaši sulīgas.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Latviešu tautas ticējumi par Kluso Sestdienu: 5 tradīcijas, kas jādara, lai visu gadu būtu veiksme, saticība un pārticībaby Laura Blūma
- Marmora olas – kā izveidot šedevru no dabīgām sastāvdaļāmby Anete Vītola
- Māsa pameta darbu ārzemēs un atgriezās mājās ar negaidītām ziņām: nezinu ko mums tagad darītby Rinalds Bergmanis