Katru reizi, kad mūsu mājās tiek svinēti ģimenes svētki, viesi jau laikus palūdz, lai tieši es pagatavoju šīs īpaši garšīgās kotletes. To sulīgumu nodrošina neliela viltība, ko atklāšu, aprakstot pagatavošanas procesu.
Kotletēm var izmantot jebkuru malto gaļu, un tās allaž izdodas izcili. Šis gardais ēdiens no pannas pazūd tik strauji, ka reizēm pat nepaguļu to pasniegt viesiem! Viena no galvenajām sastāvdaļām receptē ir baltmaize, taču ar nelielu knifiņu. Un vēl — ir viena īpaša piedeva, kas kotletēm piešķir īpašu sulīgumu!
Lasi arī: Kāpēc patiesībā karoti krūzē atstāt nav ieteicams: atklāju, ko par to saka speciālisti
Kad baltmaizi izmērcē pienā vai ūdenī un pievieno malto gaļu, tā padara kotletes daudz mīkstākas un sulīgākas. Bez maizēm kotletes var iznākt sausākas vai cietākas, īpaši, ja tiek izmantota liesa gaļa. Maize darbojas kā saistviela kopā ar olām. Tā palīdz saturēt masu kopā, lai kotletes neizjuktu cepšanas laikā.
Tradicionāli maize tika pievienota, lai “izstieptu” dārgāko sastāvdaļu – gaļu. Tādējādi varēja pagatavot vairāk kotlešu no mazāka gaļas daudzuma. Tomēr, manuiprāt tas ir arī labas garšas jautājums.
Visas sastāvdaļas ar nepieciešamajām proporcijām atradīsi, kā parasti, raksta beigās.
Bet tagad stāstu tev pagatavošanas gaitu:
Vispirms ņemu baltmaizi un nogriežu garoziņas. Tās atstāju sausiņu pagatavošanai, bet maizes mīkstumu iemērcu pienā.
Tikmēr sagatavoju sīpolu: uz 500 gramiem maltās gaļas ņemu apmēram 100 gramus sīpolu. Sīpolu sasmalcinu blenderī kopā ar 2-3 ķiploka daiviņām.
No maizes nospiežu lieko šķidrumu, ielieku blenderī un sakuļu līdz izveidojas viendabīga maisa.
To pievienoju maltajai gaļai, pielieku karoti saldā krējuma, piesitu olu, pievienoju sāli, piparus un garšvielas. Visu kārtīgi samaisu. Konsistence izdodas diezgan maiga.
Tagad seko svarīga pagatavošanas daļa, kas padara kotletes īpaši sulīgas.
Šī sastāvdaļa ir – pievienoju saldētu sviestu, kas sarīvēts uz rupjās rīves. Šī tad arī ir mana mazā viltībiņa!
Kamēr uzsilst panna, veidoju kotletes. Uz plaukstas uzlieku ēdamkaroti maltās gaļas, apviļāju rīvmaizē un piešķiru kotletēm formu.
Cepu kotletes pannā uz mērenas uguns aptuveni 4 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Es neizmantoju vāku, lai nodrošinātu, ka kotletes ir kārtīgi izcepušās.
Gatavās kotletes lieku uz papīra dvieļa, lai notecinātu liekos taukus.
Izdodas neticami gardas un sulīgas kotletes, kas lieliski papildinās jebkuras pusdienas vai vakariņas.
Sastāvdaļas:
500 grami maltās gaļas (vistas, liellopu, cūkas);
1 ola;
1 sīpols (100 grami);
2-3 daiviņas ķiploka;
100 grami baltmaizes mīkstuma (plus piens);
1 ēdamkarote krējuma;
50 grami saldēta sviesta;
Sāls, pipari pēc garšas;
Rīvmaize panēšanai.
Ja tevi ieintriģēja šī lieliskā recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem, īpaši, ja esi kotlešu fans!













