Šīs mammas atbilde uz jautājumu “ko tu visu dienu mājās dari?” ir satracinājušas visas sievietes. Savējai labāk šo neprasi.

Šīs mammas – mājsaimnieces atbilde uz jautājumu “ko tu mājās visu dienu dari?” ir jau nopelnījusi vairāk kā 640 tūkstošus ”man patīk” un vairāk kā 300 tūkstošus ”share”. 

Viss kļūst skaidrs, kad vīrs (V) satiekas ar psihologu (P).

P: Kā jūs nopelnat naudu, Rodžersa kungs?

V: Strādāju bankā.

P: Un jūsu sieva?

V: Viņa nestrādā. Viņa ir mājsaimniece.

P: Kurš gatavo brokastis visai ģimenei?

V: Mana sieva, jo viņa nekur nestrādā.

P: Cikos viņa no rīta pieceļās?

V: Ļoti agri, jo viņa visu organizē: saģērbj un sagatavo bērnus skolai, pavada, pabaro viņus. Naktī ceļas, lai pabarotu un pārģērbtu zīdainīti.

P: Kā jūsu bērni tiek līdz skolai?

V: Viņus aizved sieva, jo viņa nestrādā.

P: Ko viņa dara pēc tam?

V: Maksā rēķinus, dodas uz veikalu iegādāties pārtiku. Reizēm viņa kaut ko veikalā aizmirst un viņai nākas ar visu bērnu atkal doties uz veikalu. Kad viņa atbrauc mājās viņa pabaro bērnu, nomaina viņam pamperus un gatavo miegam. Reizē ar to visu viņa kārto virtuvi, mazgā netŗo veļu un uzkopj māju. Viņa taču nestrādā, viņai laika ir daudz!

P: Ko jūs darat, kad pārnākat no darba?

V: Atpūšos, protams. Es taču nogurstu visu dienu strādājot bankā.

V: Ko jūsu sieva dara vakarā?

V: Viņa gatavo vakariņas, pabaro bērnus, mazgā traukus, atkal kārto virtuvi, seko līdzi lai suns būtu izstaidzināts. Palīdz bērniem ar mājasdarbiem un vēlāk gatavo viņus miegam – dod siltu pienu, seko līdzi lai viņi būtu uzvilkuši pidžammas un lai būtu iztīrījuši zobus. Tad viņa pabaro ar krūti jaunāko bērnu un ja vajag nomaina viņam pamperu. Viņai taču nevajag no rīta celties uz darbu…

Un šādu darbus katru dienu dara simtiem mammu, kuru vīri uzskata, ka viņas pa dienu tikai atpūšās. Viņām nedod diplomus, bet viņas ir daļa no ģimenes.

P: «Tu strādā vai sēdi vienkārši mājās? »

Viņa atbildēja:

«Es strādāju par sievu 24 stundas, esmu mamma, sieviete, meita, modinātājs, pavārs, aukle, apsardze, padomnieks, istabene, meistars visās lietās un man nav atvaļinājuma, es nevaru ņemt ”slimības lapu”, es strādāju katru dienu un nakti un nesaņemu par to ne centa…»

Lasi vēl: Latvijas mājsaimnieču ikdiena. Cik jāpelna vīrietim?

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment