Šīs nezāles aug visur, taču retais zina, ka peles no tām baidās kā no uguns. Augi, kas palīdz aizgaiņāt nešpetnos grauzējus

Diez vai kāds ir sajūsmā, ja mājās ir iedzīvojušies peles un citi grauzēji. Tā ir īpaši liela problēma vietās, kur grauzējiem ir iespējas labi paslēpties. 

Bet ne visi zina, bet ir augi, kas spēj atbaidīt peles. Tie ir ideāli piemēroti izmantošanai vasarnīcās vai lauku mājās. Bet arī rosīgā ikdienas saimniecībā ar dārzu, šādi augi var noderēt!

Pirmkārt gan jāsaprot, kāpēc vajag izsargāties no pelēm un citiem grauzējiem!

Peles un citi grauzēji var pārnēsāt dažādas sli****as, kas rada riskus arī jums. Grauzēji var piesārņot pārtiku, kas var radīt nopietnas ve****as problēmas cilvēkiem, kuri šo pārtiku patērē. Grauzēji, īpaši žurkas un peles, var radīt būtiskus bojājumus mājokļiem, graužot caurumus sienās, grīdās, mēbelēs un izolācijā. Viņi var arī bojāt elektroinstalāciju, kas var izraisīt ugu***kus. Tāpat grauzēji var radīt nepatīkamu smaku un piesārņot vidi, kurā viņi dzīvo.

Ja tev ir 2 olas un 3 kartupeļi, uztaisi šo izcilo ēdienu: mainot pildījumu, vari to gatavot kaut katru dienu

Lauksaimniecībā grauzēji var nopietni bojāt ražu, izgraužot saknes, stublājus un augļus, tādējādi samazinot ražas daudzumu un kvalitāti. Tie var piesaistīt plēsējus, piemēram, čūskas, pūces un plēsējputnus, kas var radīt papildu riskus. Turklāt grauzēji var būt saimnieki dažādiem parazītiem, piemēram, blusām un ērces, kas arī var pārnēsāt sli***as.

Lasi arī: Biezs krējuma krēms no jebkura skābā krējuma, bez biezinātājiem. Krēms jebkuras taukvielas krējuma kūkai. Kā krēma krējumu nosvērt un saputot

Visbeidzot  grauzēju klātbūtne mājās vai darbavietās var būt higiēnas problēma un radīt diskomfortu cilvēkiem, kas tur dzīvo vai strādā. Lai aizsargātu savu ve***bu, mājokli un apkārtējo vidi, ir svarīgi kontrolēt un novērst grauzēju invāzijas.

Lūk augi, kas palīdz atbaidīt peles

Purva rozmarīns. Šis augs ir pazīstams ar savām atbaidīšanas īpašībām jau vairāk nekā 200 gadu. Tā zaļās daļas satur īpašu ēterisku eļļu, kurai ir asa smaka, kas atbaida grauzējus.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos augus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment