Zivju kotletes ir brīnišķīgs risinājums, ar ko var aizstāt gaļu un dažādot ēdienkarti. Tās var cept pannā un cepeškrāsnī.
Ir daudz kļūdu, kuru dēļ kotletes var neizdoties. Tāpēc daži cilvēki šaubās, vai zivju kotletēm ir nepieciešams likt olu. Bet patiesībā cepšanas laikā tā stingri nostiprinās zivs masu.
Gatavošanas laikā nesteidzieties pagriezt pārāk agri kotletes. Ja uz virsmas nav izveidojusies stingra garoziņa, zivs gaļas gabaliņi var izkrist. Vēl viens formas zuduma iemesls var būt eļļas trūkums. Šādā gadījumā kotletes būs salipušas, un tas apgrūtinās to mijiedarbību.
Lai kotlete nebūtu ūdeņaina, pirms pievienošanas ir vērts apcept sīpolus. No neapstrādātiem dārzeņiem izdalīsies sula, ko nevar teikt par ceptiem. Ja izmantojat saldētas zivis, pārliecinieties, ka no tām ir izspiests liekais šķidrums.
Ja zivs masa jau ir šķidra, tad palīdzēs mannas putraimi, rīvmaizes vai nedaudz maltas maizes – tie uzsūks lieko.
Kotletes cepeškrāsnī no heka zivs
Sastāvdaļas
500 g heka bez ādas un asakām
1 sīpols
1 ola
2 ķiploka daiviņas
Rīvmaize
Sāls un pipari
2 ēdamkarotes majonēzes.
Pagatavošana
Sīpolu un ķiploku nepieciešams nomizot un sasmalcināt. Zivis, sīpolus, ķiplokus un majonēzi sablenderē blenderī – jāiegūst viendabīga masa. Pievieno garšvielas, tad olu un rīvmaizi. Maisa līdz viendabīgai masai un veido kotletes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Liek kotletes uz cepšanas paplātes un viegli apsmērē tās ar eļļu. Cep apmēram pusstundu, līdz apbrūnē.
Kotletes no pollaka zivs
Sastāvdaļas
500 g maltas pollaka zivs
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ola
3 ēdamkarotes miltu
Pētersīļi vai dilles
Garšvielas
Pagatavošana
Sīpolu un ķiploku sasmalcina un apcep pannā, līdz kļūst zeltaini. Bļodā samaisa zivs gaļu, sīpolus un ķiplokus, miltus, garšaugus un garšvielas. Labi samaisa un veido kotletes.
Tos var arī apviļņot miltos vai rīvmaizē, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu. Uzkarsē eļļu pannā un apcep kotletes – tām jābūt apbrūninātām no ārpuses un gatavām iekšpusē.